Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Huobi Borsasından Yatırım Alan Linear Finance Nedir?

En önemli kripto para borsaları arasında gösterilen Huobi yatırım yaptığı yeni projenin Linear Finance olduğunu açıkladı. Huobi, Linear yatırımı ile birlikte ilk kez bir sentetik varlık protokolüne destek vermiş olacak. Peki, Huobi borsasından destek alan Linear Finance ve LINA coin nedir?

Huobi tarafından yayınlanan açıklamaya göre, kripto para borsası Linear.Finance projesine yatırım yapıyor. Huobi haricinde projeyi destekleyenler arasında NGC Ventures, Hashed, Alameda Research ve CMS gibi isimler de yer alıyor. Huobi, Linear.Finance’a verdiği destek ile ilk kez bir sentetik varlık protokolüne yatırım gerçekleştirmiş olacak. Huobi bu yatırım ile maddi yardımın yanı sıra bunun stratejik bir ortaklık olduğunu dile getirdi. Yayınlanan açıklamada Huobi, Linaer projesinin cross-chain uyumlu ilk sentetik varlık protokolünü endüstride önemli bir yere getirmek konusunda da yardım etmeyi planlıyor.

Linear Finance cephesi, Huobi’nin Global DeFi Alliance projesinin bir parçası olmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirtti. Projenin kurucu ortağı ve CEO’su Kevin Tai yaptığı açıklamalar ile sentetik varlıkların tanıtımının önemini vurgulayarak, bu tür varlıkların DeFi içindeki sınırları zorlayabileceğine değindi.

Linear Finance ve LINA coin nedir?

Linear kendini sınırsız likidite ile anlık sentetik varlıklar oluşturabilen merkeziyetsiz bir protokol olarak tanımlıyor. Linear kuallnıcıları merkeziyetsiz finans avantajlarından faydalanarak; emtia, forex, ve piyasa endeksleri gibi geleneksel finansal hizmetlerine ulaşabilirler. Platform bu sentetik varlıkları oluşturmak için hizmetini “Liquids” ile destekler.

Linear Finance cross-chain özellikleri sayesinde, zincirler arası kolay çalışabilme avanyajını da kullanıcılarına sunar. Sentetik varlık protokolü hız ve ölçeklenebilir bir deneyimi DeFi dünyası ile buluşturmayı hedefliyor. Drey Ng ve Kevin Tai ortaklığında kurulan proje, Ethereum ağı üzerine inşa edilmesine rapmen kullanıcılarına diğer desteklenen zincirlere erişim hakkı tanır.

Projenin yerel kripto parası olan LINA coin, “Liquids” oluşturmak için temel teminat görevi görür. Bunun dışında platform kullanıcıları teminatlarının %20’sini ETH ve wBTC gibi diğer varlıklar ile de karşılayabilirler. CoinMarketCap verilerine göre LINA BitMax, MXC.COM, Uniswap ve Hoo gibi platformlarda listelenmektedir. LINA ile işlem yapmak isteyenler, bunu sayılan platformlar üzerinden LINA/USDT, LINA/WETH ve LINA/ETH pariteleri kapsamında gerçekleştirebilirler.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!