Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İnsanlar Neden Bitcoin Alıyor? Raoul Pal Yanıtladı

Real Vision CEO’su Raoul Pal, bitcoin ve finansal sistem üzerine açıklamalar yaptı. Pal, Twitter’da paylaştığı flood’da bitcoin’in tek çıkışı yolu olduğunu söyledi.

ABD Merkez Bankası Fed, 7.4 trilyon dolarlık bilanço açıkladı. Daha önce 2008 ekonomik krizinde görülen 4.5 trilyon dolarlık bilançonun ardından yaşanan bu durum, Fed’in Covid-19 pandemisi nedeniyle ekonomi teşvik paketleri hazırlamaya ve dolar basmaya devam etmesi neticesinde ortaya çıktı. Dolar basmaya devam eden Fed’in karşısında ABD vatandaşlarını enflasyon korkusu sardı.

bitcoin-raoul-pal
Fed’in bilanço grafiği.

Değer kaybetmeye başlayan dolar ile birlikte insanlar kripto para yatırımına yöneldi. Özellikle genç kuşaklar, önlerinde bulunan işsizlik problemi ve rekabete karşı mücadele etmek için bitcoin’i tercih ediyor.

Bitcoin tek çıkış yolu olarak görülüyor

Bitcoin’i keşfeden ve mevcut finansal sistemi değiştirmek isteyenler, bitcoin yatırımına yönelerek BTC fiyatını yükselten ana güçlerden biri haline geldi. Bu yönelime neden olan temel itici güçler arasında alım gücünün düşmesi, istihdam olanaklarının azalması, borçların artması gibi sebepler bulunuyor. Bitcoin ise böyle bir düzende insanlar için tek çıkış yolu olarak görülüyor. 

Giderek fakirleşen insanlar, kendilerini güven altına alabilecekleri ve gelecekte getiri sağlayabileceği bir yatırıma ihtiyaç duyuyor. Çünkü böyle bir yatırımın var olmaması, insanları daha fazla fakirliğe sürükleyebilir.

Bitcoin düşse de yeniden kalkacak

Bitcoin, insanlar için tek çıkış yolu olma özelliği gösterdiğinden zaman içinde aşırı spekülatif fiyat artışlarının yaşanması kaçınılmaz olacaktır. Buna rağmen, BTC fiyatı düşse de yeniden yükselecek gücü kendinde bulacaktır. Güncel şartları değerlendiren Raoul Pal, bunun nedenlerini şu şekilde sıraladı:

  • Alım gücünü dengelemek adına bitcoin kullananlar olacak. Bunu gören devletler ise bu durumun kendileri için de faydası olduğunun farkına varacak ve BTC’yi kabul edecek.
  • Bitcoin, bozulmuş olan finansal sistemi düzeltmek ve eksiklikleri gidermek için iyi bir araç olabilir.
  • Bitcoin, yüksek getiri oranı sunan ve birçok alanda kullanım imkanı sunan bir finansal varlık olma özelliği taşır.

Bitcoin fiyatı düşse de düştüğü yerden kalkmasını bileceğine inanan Raoul Pal, bitcoin’in uzun vadede finansal sistemler için bir çözüm olabileceğini aktararak mevcut dinamiği değiştirebilecek tek aday olarak BTC’yi gösteriyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!