Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin 50 Bin Dolar Oldu

Bitcoin fiyatı, MicroStrategy tarafından yapılan açıklama sonrasında 50.000 dolar barajını aştı. Sabah saatlerinde 49.998 dolara kadar çıkan Bitcoin, böylece rekor tazelemiş oldu.

Bitcoin fiyatı bu sabah Binance’te 49.998 dolara kadar çıkıp, ardından düşüşe geçti. BTC, MicroStrategy’nin Bitcoin yatırımı yapmak adına 600 milyon dolarlık öncelikli tahvil satacağını açıklamasının ardından, sembolik bir seviye haline gelmiş 50.000 dolar barajını aştı.

MicroStrategy haberiyle yükselişe geçti

Rezervinde 71.079 adet bitcoin barındıran MicroStrategy, 2027 yılına kadar vadeli öncelikli tahvil satışı yapacak. Kurumsal yatırımcılardan en az 600 milyon dolar toplamayı planlayan şirketin, bu parayla Bitcoin yatırımı yapması bekleniyor.

MicroStrategy, erken alım yapan müşterilerine fazladan 90 milyon dolara kadar varan miktarda tahvil alma imkanı tanıyacak. Şirket, tüm bu süreç içerisinde toplamda 690 milyon dolar para toplayabilir.

Trilyon doları zorlamayı sürdürüyor

50.000 doları aşmaya sabah saatlerinde de yaklaşan Bitcoin, yaşanan bu hareketlilik sonrası 50.400 doların üstüne kadar yükseldi. Bitcoin’in piyasa değeri bazı global borsalarda 940 milyar doları aştı. Fazladan yüzde 6’lık bir yükseliş, onu tarihinde ilk kez 1 trilyon dolar seviyesine dokundurabilir.

Bybt verilerine göre piyasadaki bu yükseliş, ilk bir saat içerisinde 143 milyon dolarlık bitcoin pozisyonunun tasfiyesi ile sonuçlandı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!