Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance Listeliyor: Phala Network Nedir?

Binance, Phala Network’ü (PHA) listeleyeceğini duyurdu. PHA fiyatı, 24 saatlik zaman diliminde %85 oranında artış gösterdi ve ATH gördü. Peki Phala Network ve PHA token nedir?

Phala Network (PHA), aylık grafikte %245, haftalık grafikte ise %60 artış kaydetti. PHA token, 25 Şubat’ta 0,90 dolara çıkarak tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı. 

Piyasa değeri 125 milyon dolara çıkan PHA, günlük bazda 92 milyon dolarlık işlem hacmi gördü.

phala-network
Kaynak

Phala Network ve PHA token nedir?

Polkadot ağı üzerine kurulan Phala, kullanıcıların ve akıllı sözleşmelerdeki verileri korumayı amaçlayan gizlilik odaklı bir protokoldür. Phala ekibi, Google ve Tencent gibi büyük şirketlerde çalışmış olan geliştiricilerden oluşmaktadır. Phala, verilerin gizlilik çerçevesinde işlenmesi için Trusted Environment Execution (TEE) teknolojisini kullanır. TEE teknolojisine sahip cihazlar, ağ üzerinde gizlilik odaklı node çalıştırabilir.

Phala, pLIBRA ve Web3 Analytics ürünleriyle çalışır ve bu ürünler gizlilik odaklı hesaplama ya da analiz gibi işlemlerde kullanılır. Ağ ekibi, pLIBRA’yı Polkadot ve Libra arasında bir köprü ve gizliliği koruyan bir araç olarak geliştirdi. Madencilik mekanizmasıyla çalışan Phala, aynı zamanda lending protokolü uygular.

Phala’nın yerel tokenı olan PHA; madencilik ödülü olarak kullanıcılara verilir. Belirli sayıda PHA tokenı olanlar topluluğa katılarak söz sahibi olabilir. Token, aynı zamanda programlama hizmetleri, depolama, veri transferi gibi işlemlerde kullanılır. PHA arzının %70’i madencilik için ayrılmıştır. Toplamda 1 milyarlık arzı bulunan tokenın dolaşımdaki arzı 143 milyon seviyesindedir. PHA tokenın bulunduğu borsalar; Binance, Huobi, OKEx, Bilaxy, Gate.io, MXC, BiKi, BigONE, HotBit, UniSwap ve Bibox olarak sıralanabilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!