Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

JPMorgan: Bitcoin Adil Değerinin Üstünde

JPMorgan ekibi, bu haftaki analizinde Bitcoin’in piyasa değerindeki artış ile ona gösterilen kurumsal talebi karşılaştırdı. Analiz sonucunda, Bitcoin fiyatının “adil değerinin üstüne çıktığı” kanısına varıldı. 

Fed Başkanı Jerome Powell, salı günü Kongre karşısına çıkıp merkez bankasının güncel politikalarına dair açıklamalar yaptı. JPMorgan Chase analistleri, aynı gün Türkiye saatiyle 18:00’de “Balon Olması Muhtemel Varlıklar” başlıklı bir konferans düzenlediler.

bitcoin-jpmorgan-bubble-conference-call

Kurumsal yatırımcıdan ne kadar para geldi?

Bitcoin; Tesla, Mastercard, PayPal gibi kurumsal isimlerce kullanılmaya başladı. JPMorgan’ın hesaplamalarına göre kurumsal yatırımcılar, Bitcoin pazarına Eylül 2020 tarihinden beri toplamda 11 milyar dolar sermaye akıttı.

Onun piyasa değeri, aynı zaman aralığında 700 milyar dolar gibi bir artış gösterdi. Bunun sonucunda 1 trilyon dolar barajı aşılmış oldu. İki sayı arasındaki dengesizliği baz alan analistler, “Bitcoin’in güncel fiyatı; adil değerinin çok daha üstünde.” açıklamasında bulundular. BTC’nin “adil değerini” hesaplamak için madencilik masrafı ve altın piyasası baz alındı.

Portföyde %1 yer verilebilir

Bitcoin’in ana akımın parçası haline gelmeye başlaması; BTC fiyatı ile hisse piyasası arasında bir güçlü korelasyonun doğmasına yol açtı. JPMorgan, bu korelasyonun “devam edeceğini” düşünüyor.

JPMorgan analistlerine göre Bitcoin, mevcut ekonomik koşullara karşı hedge almak için kullanılabilecek bir enstrüman değil. BTC’nin hisse piyasasıyla uyum içerisinde olduğunun vurgulandığı raporda, “Enflasyondan korunmak istiyorsanız, emtialara göz atın.” ifadesi kullanıldı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!