Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

9 Yaşındaki Ressam, Çizdiği Şeyleri LN Kullanarak BTC Karşılığı Satıyor

Yeni neslin kripto paralar ve Blockchain teknolojisi konusunda gümbür gümbür geldiğinin kanıtı olarak gösterilen bir olay, şu anda vuku buluyor. Kendisine bir Nintendo Switch alabilmek için yaptığı çizimleri basit temalı bir site olan Lightning Pictures’da Bitcoin karşılığı satmaya başlayan 9 yaşındaki ressam Denis, bu amacına ulaşmayı amaçlıyor.

Kendisi ile ilgili bir şeyler karalayan Denis, sitesinde yazdığı açıklama kısmında en fazla sevdiği şeylerin resim çizmek, oyun oynamak ve babasıyla birlikte Bitcoin işleri yapmak olduğunu ifade ediyor.

Yaklaşık 300 dolar eden Nintendo Switch’i almak için bir hayli hırslı olan Denis’in babası ise oğluna, bu parayı kendisinin kazanması gerektiğini ifade etmiş.

Denis ise, sitesinde sattığı ürünlerde iki adet temel ürün sınıfı belirlemiş durumda. Bunlardan ilki, tanesi bir dolar olan ‘normal’ resimler. Ancak eğer Denis’in ‘Premium’ çizimlerine sahip olmak istiyorsanız ‘Muhteşem Resimler’ adı verilen koleksiyondaki resimler ise tanesş 10 doalrdan satılıyor.

Kargo ücretinin alıcıya ait olduğu ve resimlerin ya mail ile ya da kargolama yolu ile alıcıya ulaştırılacağı ifade ediliyor. Ödemeler ise, Bitcoin cinsinden ve Bitcoin’in en güzel ikincil katman çözümlerinden olan Lightning Network ile yapılıyor.

Bu tatlı ve göze hoş gelen durum, aslında Bitcoin’in ve Lightning Network’ün ne kadar iyi bir kullanım alanına sahip olmaya başladığının da göstergesi. Küçük Denis’in hayatını değiştirebilecek bir hamleye, BTC aracılığı ile ulaşabilmesi de, güzel bir detay.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment