Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Ağında Saniye Başına İşlem Sayısı, Rekor Düzeye Geldi

Ayı piyasasının etkisini neredeyse 15 aydır sürdürmesinin ardından Bitcoin’in bir para birimi olarak varlığı sorgulanır hale geldi. Ağın yaşadığı sorunlar ve ölçeklenme sorunları ile gündeme sıkça gelen Bitcoin’de, buna karşın son dönemde teknik anlamda en iyi günlerini yaşıyor. Bitcoin ağında saniyede yapılabilen işlem sayısı Aralık 2017’den sonra en yüksek seviyeye gelirken; Google trendlerinden de öğrenilebileceği üzere, yavaş yavaş Bitcoin’e olan ilgi geri dönmeye başlamış durumda.

Aralık 2017’de saniyede 4.7 işlem kapasitesine çıkan Bitcoin ağı, şu anda Blockchain.com’dan elde edilen verilere bakıldığında ise, saniyede 3.8 işlem seviyesine gelmiş durumda. Şubat 2018’de yaşanan dev kırılma ve Bitcoin’in o dönem 6 bin doların altına düşmesi ile birlikte, ağdaki işlem sayısı da çok ciddi şekilde düşmüştü. Ancak o günden sonra, Bitcoin ağında saniye başına işlem rakamları, yavaş yavaş yükselmeye başladı.

Saniye başına artan işlem sayılarına karşın; gönderim ücretleri ise herhangi bir artma yaşamadı ve bu da, pozitif bir durum olarak karşımıza çıktı. Çünkü 2017’de, hem saniye başına işlem sayısı artmış; hem de yaşanan teknik aksaklıklar ve ölçeklenme sorunları nedeniyle, gönderim ücretleri adeta fırlamıştı.

2017’de, yaşanan boğa piyasasının ve inanılmaz hype’ın da ciddi etkisiyle, Bitcoin ağındaki gönderim ücretleri nerdeyse 50 dolar seviyelerine gelmiş ve bu durum aslında Bitcoin karşıtlarının eline ciddi bir koz vermişti. Ancak şu noktada ise, ağdaki gönderim ücretleri 1 doların altına geriledi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment