Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

913 Bitcoin Değerinde Hacklendiğini İddia Eden ve Bütün Platformlarını Silen Borsa, ”Exit Scam” Mı Yaptı?

Pazar günü sabahı, çok fazla bilinmeyen küçük çaplı kripto para borsalarından birisi olan MapleChange, bir hack saldırısına uğradığını açıkladı ve müşterilere ait fonların hepsinin gittiğini duyurdu.

Kanada içerisinde yer alan MapleChange kripto para borsası, ”bir bug” yüzünden, isimsiz bir grubun fonları çekebildiğini ve konu ile ilgili ”detaylı bir soruşturma” yaptıklarını belirtti. Ancak soruşturma henüz bitmeden bile, ”müşterilere geri ödeme yapılamayacağını” da vurguladı.

Kimseye ödeme yapabilecek fonumuz olmadığından dolayı, borsanın kapanması gerektiğini ifade eden borsa, bütün sosyal medya hesaplarının da borsa ile kapanacağını ifade etti.


Bir kripto topluluğu üyesi olan Joseph Young ise, borsanın ”exit scam” olarak bilinen, müşteri fonlarını alıp ortadan kaybolma olayına başvurduğunu ve bunun küçük çaplı ve bilinmeyen borsaları kullanmamak için bir teşvik ve ders olacağını ifade etti. Küçük borsaların maksimum kar oranına odaklanıp, müşteri güvenliği veya şeffaflığa odaklanmadığını da belirten Joseph, son dönemlerde çığ gibi büyüyen kripto para borsalarına da dikkat çekti.

Sosyal Medya Hesaplarını Tekrar Açtı

Ancak borsa, sonradan sosyal medya hesaplarını yeniden açtı ve, hiçbir BTC veya LTC fonlarını geri veremeyeceğini, bunun yerine diğer koinleri geri iade edeceğini açıkladı ve mağdurlar için Discord kanalı açtı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment