Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bank of Canada Başkan Yardımcısı Kripto Para Birimleri İtibari Paralar İle Yan Yana Devam Edebilir

Bank of Canada kıdemli başkan yardımcısı Carolyn Wilkins, geçtiğimiz günlerde yaptığı dağıtık defter teknolojileri konulu sunumunda, kripto para birimlerine de yer verdi.

Wilkins temel olarak dağıtık defter teknolojilerinin etkilerinden ve gelecekteki kullanım alanlarından söz etti. Kripto para birimlerinin de hızla geliştiğini ifade eden başkan yardımcısı, merkez bankası tarafından üretilen varlıkların da gelecekte çok fazla görülebileceğine değindi.

Bitcoin madenciliğinin belirli madencilik havuzlarının egemenliği yüzünden ”oldukça yoğun” olduğuna dikkat çeken Wilkins, durumun aslında kripto para birimleri ve Bitcoin için kötü olduğunu ifade etti.

CanadaCoin 

Wilkins bunun yanı sıra Bank of Canada’nın da bankalar arası ödemeler için bir blockchain sistemini test ettiğini açıkladı. Jasper isimli ”temel bir bankalar arası ödeme sistemi”, banka tarafından özellikle sınır ötesi ödemeler ve havale işlemleri için kullanılmış. Bank of Canada bunun yanı sıra Ethereum ve R3’ün Corda ağını kullanarak da söz konusu sınır ötesi ödeme sistemini denemiş ancak en azından kendi bankaları için bu sistemin ”devrimsel” boyutta değişim getirmediği sonucuna varmışlar.

Olası bir merkez bankası destekli kripto para birimi konusunda kesin bir cevap vermeyen Wilkins, bunun yerine gelecekte hem kripto para birimlerinin hem de itibari paraların yan yana var olabileceğine dikkat çekti. Wilkins tarafından kripto para birimlerinin en önemli özelliği olarak görülen şey ise, güven ve şeffaflık unsurları.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment