Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ripple Altyapısıyla Umman’dan Hindistan’a Para Transferi Yapılacak

Umman’daki BankDhofar müşterileri, Ripple’ın RippleNet adlı blockchain platformu aracılığıyla Hindistan’daki IndusInd Bank hesaplarına gerçek zamanlı olarak para transferi yapabilecekler.

Çarşamba günü yapılan açıklamaya göre Ripple, Umman’daki ilk ortaklığını ülkenin piyasa değeri bakımından en büyük ikinci bankası olan BankDhofar ile kurdu. 1990’da kurulan bankanın yönetimi altında, 10.9 milyar dolar değerinde varlık bulunuyor.

Umman’dan Hindistan’a bağlantı kurulacak

BankDhofar, Ripple’ın blockchain platformu RippleNet’i Hindistan’daki IndusInd Bank ile birlikte kullanıp; Umman ile Hindistan arasında bir bağlantı kuracak.

BankDhofar müşterileri, bankanın mobil uygulamasını kullanıp IndusInd Bank’teki hesaplara işlem başına en fazla 1.000 Umman riyali (yaklaşık 2.600 dolar) olacak şekilde para transfer edebilecekler. Ripple tarafından yapılan açıklamaya göre işlemler “uygun maliyetle ve gerçek zamanlı olarak” gerçekleşecek.

BankDhofar Dijital Bankacılık Müdürü Abu Baker Karim Al Balushi, bankanın bu ortaklık sayesinde “anlık ödeme hizmetleri” konusunda lider konuma geleceğini söyledi. Hindistan, havale işlemlerinde dünyada birinci sırayı çekiyor.

Ripple, geçtiğimiz hafta Mısır Ulusal Bankası ile anlaşma sağladığını açıklamıştı. Banka, Lulu International Exchange ile birlikte çalışıp Mısır ile Birleşik Arap Emirlikleri arasında bir köprü kuracak.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!