Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Mısır’ın En Büyük Bankası, Para Transferi İçin Ripple ile Anlaştı

Ripple, Mısır’ın en büyük bankası olan Mısır Ulusal Bankası ile ortaklık kurduğunu açıkladı. Banka, Birleşik Arap Emirlikleri’nden Mısır’a para transferi yapmak için Ripple’ın altyapısını kullanacak.

Mısır Ulusal Bankası, para transferlerini LuLu Financial Group’a bağlı LuLu International Exchange ile kurduğu bağlantı aracılığıyla gerçekleştirecek.

“Daha ucuz, hızlı ve güvenilir”

2020’de 24 milyar dolarlık havale hacmi bulunan Mısır; dünyada Hindistan, Çin, Meksika ve Filipinler’den sonra en çok para transferi yapılan beşinci ülke olarak sıralanıyor.

Mısır Ulusal Bankası ve LuLu Exchange; Birleşik Arap Emirlikleri ile Mısır arasında yapılan uluslararası para transferlerini RippleNet’te kurulan köprü üzerinden yürütecek.

Ripple’ın çarşamba günkü açıklamasına göre taraflar, bu sayede “daha ucuz, hızlı ve güvenilir” şekilde işlem yapabilecekler. Finans kuruluşları, blockchainin kullanıldığı RippleNet altyapısıyla gerçek zamanlı olarak mutabakat sağlayabiliyor.

MENA bölgesindeki çalışmalar devam edecek

Mısır Ulusal Bankasının, daha büyük piyasalarda yeni ortaklıklar kurabilmek için işlem maliyetlerini düşürecek ve entegrasyon süresini kısaltacak yönde çalışmalar yaptığı aktarıldı.

Bankanın Finans Kuruluşları ve Uluslararası Finansal Hizmetler Grup Müdürü Hesham Elsafty, Ripple ile yapılacak iş birliğinin, bu bağlamda bankaya katkı sağlayacağını belirtti. LuLu Financial Group Genel Müdürü Adeeb Ahamed ise kurulan ortaklığa ilişkin şunları söyledi:

“Ripple ve Mısır Ulusal Bankası ile kurduğumuz ortaklık; Orta Doğu ve Kuzey Afrika (MENA) bölgesindeki ödeme ekosistemini iyileştirmeye olan kararlılığımızı pekiştirmektedir. Birleşik Arap Emirlikleri ile Mısır arasında kurulan ödeme koridoru sayesinde, Mısır topluluğuna ve Birleşik Arap Emirlikleri’ndeki işletmelere güvenilir şekilde uluslararası para transferi hizmeti sunabileceğiz.”

Kuveyt Türk Katılım Bankasının ana ortağı Kuwait Finance House, şubat ayında RippleNet’i kullanarak Kuveyt-Türkiye köprüsüyle para transferi gerçekleştirmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!