Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Fiyatı Şubatın Başındaki Seviyeye Düştü

Kripto para piyasasının toplam değeri, nisanın sonundan bu yana ilk kez 2 trilyon doların altına indi. Bitcoin fiyatı, şubatın başından beri ilk kez 40.000 doların altına düşerken; Ethereum fiyatı 3.000 doların altına geriledi.

24 saat içinde %10’dan fazla değer kaybeden Bitcoin, 200 günlük hareketli ortalama seviyesini yitirdi. Fiyattaki düşüşün ölçeği nedeniyle, CME Group’taki vadeli Bitcoin işlemlerine ara verildi.

Coinbase’te 38.500 dolara kadar düşen Bitcoin; bu seviyeleri en son 8 Şubat’ta, Tesla Bitcoin ile araç satmaya başlayacağını duyurduğunda görmüştü.

Spot piyasada satış yapılmış olabilir

Glassnode verilerine göre yatırımcıların kripto para borsalarına gönderdikleri coin miktarı, dün itibarıyla artış göstermeye başladı.

Çin’deki üç kuruluş, dünkü bildiride finans ve ödeme kuruluşlarının sanal para birimleriyle işlem yapmasının yasak olduğu mesajını verip; yatırımcıları bu varlıkların risklerine karşı uyardı.

Glassnode verilerine göre borsalara haftanın başında net 30.749,89 tane Bitcoin girişi oldu. En son bundan daha büyük bir sayı görüldüğünde, takvimler 12 Mart 2020’yi gösteriyordu.

glassnode-bitcoin-borsa-inflow

Bu sayının %80’inden fazlası, yaklaşık 26.000 tane Bitcoin gönderilen Binance’ten kaynaklandı. Binance’e günlük bazda daha önce hiç bu kadar fazla Bitcoin gönderilmedi.

binance-bitcoin-kripto-para-clemente
(Kaynak)

Yatırımcılar zararına satmaya başladı

Spent Outfit Profit Ratio (SOPR), 1 seviyesinin altına düşerek bazı yatırımcıların zararına satış yapmaya başladığını gösteriyor.

sopr-glassnode-bitcoin-veri

Sosyal medyada yapılan bir paylaşımda, Bitcoin’in gerçekleşmiş piyasa değerinin (realized cap), Mart 2020’den sonra ilk kez düşüşe geçtiği belirtildi. On-chain özelinde, “toplam zarar miktarı, toplam kar miktarını” aşmış olabilir.

İş Yatırım Uluslararası Piyasalar Direktörü Şant Manukyan, HODL Waves verileri ışığında bu satış işlemlerinin “ağırlıklı olarak yeni” yatırımcılarca yapıldığını söyledi. Manukyan, “Bu, (diğer yatırımcılara) sıçrayamaz demek değil.” diye ekledi.

Ethereum fiyatı 2.955 dolardan işlem görürken; Bitcoin 39.376 dolardan alınıp-satılabilliyor. 64.899 dolarla kendi rekorunu kıran Bitcoin, yazım sırasında bu rekorun %39 oranında gerisinde kalıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!