Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Dijital Paralar İçin “Açık Fikirli” İsim, JPMorgan’da Bireysel Bankacılık Eş Müdürü Oldu

JPMorgan Chase & Co, salı günkü duyurusunda Marianna Lake ile Jennifer Piepszak’ın, bireysel bankacılık eş müdürleri olacağını açıkladı. Lake, dijital paralar konusunda “açık fikirli” olduğunu söylemişti.

Marianna Lake ve Jennifer Piepszak, bireysel bankacılık yönetimini bu yılın sonunda emekli olması beklenen Gordon Smith’ten devralacak. Finans müdürlüğü görevi, Piepszak’tan Jeremy Barnum’e geçecek.

Dimon’dan sonra açıklama yaptı

JPMorgan CEO’su Jamie Dimon, Eylül 2017’de Bitcoin için “dolandırıcılık” ifadesini kullanmıştı. O dönem bankanın CFO’su olan Marianne Lake’in açıklamaları, bundan 1 ay sonra geldi.

Reuters’ın o tarihli haberine göre Lake, “Düzgünce regüle edilmiş dijital paraların, gelecekteki potansiyel kullanım alanları konusunda oldukça açık fikirliyiz.” dedi. Lake, blockchain teknolojisine karşı tutumlarının “çok iyimser” olduğunu söyledi.

“Kullanım alanlarını değerlendireceğiz”

Lake ile birlikte bireysel bankacılık eş müdürü olacak Piepszak, bankanın 2020’nin son çeyreğinde düzenlediği toplantıda JPM Coin hakkında konuşmuştu.

Toplantıya ait transkripte göre Piepszak, o dönem OCC’nin ABD’deki bankalara public blockchainleri kullanmak için yeşil ışık yakmış olmasına ilişkin bir soru soran Charles Peabody’ye, şu yanıtı verdi:

“Bu karar JPM Coin’i etkilemiyor. JPM Coin’i, müşteri mevduatlarımızın tokenlaştırılması gibi düşünebilirsiniz. Elbette, daha çok erken. Kullanım alanlarını ve müşterilerin taleplerini değerlendireceğiz. Ama bunun nasıl ilerleyeceğini görmek için çok erken.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!