Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Fonlarında Rekor Düşüş; ETH ve XRP Büyümeye Devam Ediyor

CoinShares tarafından yapılan ölçümlere göre kurumsal Bitcoin fonlarından geçen hafta rekor düzeyde çıkış oldu. Bitcoin fonları haftalık bazda daha önce hiç olmadığı kadar fazla sermaye kaybederken, Ethereum ve XRP fonlarına giriş sürdü.

CoinShares tarafından yayımlanan raporda Grayscale, CoinShares, 3iQ, 21Shares, Bitwise gibi farklı kripto para fonlarına ve bunların haftalık değişimine yer verildi. Bu fonlardan, hafta boyunca toplamda 94 milyon dolar değerinde net çıkış oldu.

kripto-para-fon-bitcoin-eth-xrp

Bitcoin pazarındaki kurumsal yatırımcı atağı yavaşladı

  • Piyasadaki negatif verilerin Bitcoin’e yoğunlaştığı açıklandı. Buna göre, Bitcoin fonlarından hafta boyunca 141 milyon dolar değerinde, rekor miktarda çıkış kaydedildi.

  • Bu sayı, Bitcoin fonlarına yılbaşından beri girmiş toplam para miktarının %8,3’üne denk geliyor.

  • CoinShares verilerine göre bu oran, 2018 genelinde görülen tablo ile kıyaslandığında hala minimal düzeyde kalıyor.


  • Kurumsal yatırımcı tarafındaki durgunluk, farklı verilere de yansıyor. Glassnode’un verilerine göre şubatın sonuna kadar zaman zaman Coinbase’ten yüklü miktarlarda Bitcoin çıktığı ve bunların kurumsal yatırımcılarca satın alındığı varsayılıyordu. Bu trend, güncel haliyle tersine dönmüş durumda.

glassnode-coinbase-outflow-bitcoin


  • Bunu destekleyen bir diğer veri; içerisinde en az 1.000 adet Bitcoin barındıran ve balina olarak bilinen cüzdanların sayıca değişimi oldu.

glassnode-bitcoin-whale

Ethereum ve XRP fonlarında büyüme devam ediyor

Kripto para fonlarının genel performansı, Bitcoin fonlarından çıkan meblağ sebebiyle eksi bölgede olsa da Ethereum ve XRP fonlarına tekil düzeyde para girişi olduğu belirtildi.

  • Piyasa genelindeki Ethereum fonlarına toplamda 33 milyon dolar para girişi oldu. CoinShares’e göre yatırımcıların en çok tercih ettiği altcoin, ETH oldu.

  • Ondan bir önceki hafta, Ethereum fonlarına 47 milyon dolar giriş kaydedilmişti.


  • XRP fonlarına hafta boyu 7 milyon dolar girdiği ve bunun nisandan beri görülmüş en büyük sayı olduğu açıklandı. Bu sayı, ondan bir hafta önce 4.5 milyon dolardı.


  • Bu ikiliden bağımsız olarak; Cardano fonlarına ve karmaşık fonlara sırasıyla 4.5 milyon dolar ile 2.7 milyon dolar giriş oldu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!