Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Beyaz Saray Danışmanının Milyonluk Bitcoin’i Var

Beyaz Saray’da antitröst ve teknoloji politikalarında danışmanlık yapan Tim Wu, değeri 1 milyon doları aşacak miktarda Bitcoin’e (BTC) ve 100.000 doları aşacak miktarda Filecoin’e (FIL) sahip olduğunu açıkladı.

Politico’nun haberine göre Tim Wu, yakın zamanda kişisel portföyüne ilişkin sunduğu bildiride iki kripto paraya sahip olduğunu açıkladı.

Büyük Teknoloji (Big Tech) şirketlerine karşı aldığı pozisyon ile tanınan ismin portföyündeki Bitcoinlerin değeri 1 milyon ile 5 milyon dolar; Filecoinlerin değeri ise 100.001 ile 250.000 dolar arasında.

Google, Facebook ve Amazon gibi şirketleri eleştirmişti

Tim Wu, bu yıl Beyaz Saray’da danışmanlık yapmadan önce Columbia Üniversitesinde hukuk profesörlüğü yapıyordu. Oradaki 16 aylık görev süresi boyunca 617.500 dolar kazandığı aktarıldı. Biden yönetimine danışmanlık yapmaya, mart ayında Ulusal Ekonomi Konseyine katıldığında başladı.

Wu, 2018’deki The Curse of Bigness: Antitrust in the New Gilded Age adlı kitabında Google, Facebook, Amazon gibi büyük teknoloji şirketlerinden örnek vererek, ekstrem düzeylere ulaşmış ekonomik yoğunluğun doğurabileceği eşitsizlikleri değerlendirdi.

Bitcoin ile ilgili meselelere dahil olmadığı açıklandı

49 yaşındaki isim, 2017’de New York Times için yazdığı bir köşe yazısında Bitcoin’in bir “balon” olabileceğini ifade edip, onun değerini sorgulamıştı. Bitcoin’e duyulan ilgiyi; insan temelli kurumlara daha az; kod temelli sistemlere daha çok güven duymaya başlama trendinin bir parçası olarak yorumlayan Wu, BTC’nin bir değer saklama aracı olarak işlev gösterebileceğini belirtmişti.

Tam olarak ne kadar Bitcoin’i olduğu bilinmeyen ismin toplam servetinin 4 milyon ile 11.5 milyon dolar arasında değiştiği varsayılıyor. Konu hakkında konuşan bir Beyaz Saray sözcüsü, Wu’nun “finansal çıkarı sebebiyle (Beyaz Saray’daki) Bitcoin ve kripto paralar ile ilgili meselelere dahil edilmediğini” açıkladı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!