Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Fransız Piyasa Düzenleyicileri, U Dönüşü Yaparak ICO’ları Yasallaştıracak

Yerel haber bültenlerinden Les Echos’un 15 Mart tarihli haberinde Fransız Finans Piyasaları Düzenleme Kurumu AMF‘nin (l’Autorité des marchés financiers), ülkede yeni para toplama türlerinin geliştirilmesini teşvik etmek amacıyla ICO’lar (ilk para arzı) ile ilgili mevzuatı uygulamaya hazırlandığı bildiriliyor.

Fransa Ekonomi ve Maliye Bakanlığı, AMF tarafından önerilen düzenleyici çerçevenin ICO’ları meşru bir yatırım aracı olarak kabul edeceğini doğruladı. Bakanlık, paydaşlar ve dernekler ile ön istişarelerin gerekli olduğunu da belirtti. Bakanlıktan yetkililer, gazeteye şöyle bir demeç verdi:

“Amacımız, kendi yolunu takip etmek isteyenlere engel olmadan, resmi bir kanal arayanlar için yasal güvence sağlamak. Oldukça liberal bir yaklaşımımız var. Esnek, caydırıcı olmayan bir çerçeve için çabalıyoruz. Bir yandan biz de naif değiliz, bu adımların riskli olabileceğini biliyoruz.” 

İzlenen politikadaki bu 180 derecelik keskin değişim, 15 Mart’ta AMF tarafından ilan edilen 15 kripto-para ve kripto-varlık yatırımı merkezli web sitesine uygulanan yasağı takip ediyor. Söz konusu web sitelerinin, Fransa’da kripto-para ve varlıkları yatırım kisvesi altında, yasa dışı bir şekilde pazarladığı tespit edilmişti.

ICO’lar için getirelecek yeni düzenleyici çerçeve, ihracatçıların AMF’den lisans alabilmeleri için bir yetkilendirme sistemi kuracak. AMF’ye göre, lisanssız olarak çalışan ICO’lar yasaklanmayacak. Bunun yerine lisanslı bir ICO, token ihracatçısının yatırımcılara, elde edilen fonların kullanımıyla ilgili güvenceli bir garanti belgesi sağlaması gerektiği anlamına gelecek.

Fransız hükümetinin ICO’ların yasal geçerliliğine yönelik ani hamlesi, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC), ICO’ları ağır bir şekilde denetleyen ve birçoğunun da “mevcut yasaları ihlal ettiğini” düşünen şüpheci tutumundan büyük bir sapma olacak.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment