Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD’de Çok Sayıda Kripto Para Soruşturması Düzenlendiği Doğrulandı

Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) icra bölümü Eş Yöneticisi Stephanie Avakian kurumun kripto para alanında çok sayıda incelemede bulunduğunu doğruladığını Bloomberg’e 15 Mart’ta bildirdi.

Avakain‘in yorumları, Şubat sonlarında Initial Coin Offering‘lere (ICO) katılımıyla menkul kıymetler kanunlarını ihlal eden davranışlar sergileyen şirketlere SEC’in celpname gönderdiğini söyleyen basın raporlarının ardından geldi. Avakian: “Çok aktif çalışıyoruz ve gitgide daha fazla kazanımlar elde edeceğimizi düşünüyorum.” dedi.

Geçtiğimiz yıl boyunca SEC, menkul kıymetler kanunlarını ihlal eden kripto para ile ilişkili şirketlere karşı eylemlerinde kademe artırdı. Bloomberg’e göre komisyon, 2017 yılının Eylül ayından beri yarım düzineden fazla şirkete karşı eylemde bulundu.

7 Mart günü SEC, kripto para ticaret platformlarına SEC’in yetki ve yasal düzenleme alanına girdiklerini hatırlatan bir bildirge yayınladı ve bunun sonucunda da borsa olarak kaydolmaları gerekiyordu. 2018 yılının Şubat ayında ise SEC denetlemesi 3 farklı şirketin ticaret yetkisinin kripto para birimleri ile bağlantılarına ilişkin sorular nedeniyle askıya alınmasına sebep olmuştu.

ABD’de kripto paralar hakkındaki yasal düzenleyici çerçevenin durumu hala belirsiz. Coinbase‘in Baş Yasal ve Risk Görevlisi Mike Lempres, 14 Mart kongresinden önceki ifadesinde büyük finansal düzenleyicilerin kripto paraların doğası hakkında anlaşmaya varamadığını belirtti. SEC kripto paraları menkul değer olarak sayarken Emtia Vadeli İşlemler Komisyonu (CFTC) ticari mal konumunda, Milli Gelirler İdaresi (IRS) mülk konumunda, Mali Suçlar İcra Ağı (FinCEN) ise döviz olarak görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment