Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Google’ın Kripto Para Reklamları Yasağına Rusya’dan Dava

Google, kripto para birimleriyle ilgili reklamları kısıtladığını açıkladıktan sonra, Rusya’da şirket aleyhine dava açıldı. Girişimci Vladimir Orehov, Rus Google kuruluşu ООО «Гугл»’dan 2 milyar ruble tazminat talep ediyor. Orehov, yasağın kendisini, kripto para projelerine yatırım yapmak ve kendi iş girişimlerine yatırımcı bulup finanse etmek gibi fırsatlardan mahrum bırakacağını söylüyor.

Geçmiş Kazançlar

Google’ın kripto para birimlerinin ve ilgili içeriğin reklamlarına kısıtlama getirme kararı, Rusya Federasyonu‘nda yasal bir eylem başlattı. Vedomosti’nin haberine göre, yerel bir iş adamı Rusya kayıtlı Google kuruluşu ООО «Гугл»’a karşı bir dava açtı. Vladimir Orehov, iş fırsatlarını kaçırdığını ve muhtemelen para kaybedeceğini iddia ediyor. Orehov, 2 milyar ruble (yaklaşık 35 milyon ABD doları) tutarındaki geçmiş kazançları için tazminat almakta ısrar ediyor.

Rus kripto para girişimcisi, yasağın kendisini kripto para projelerine yatırım yapma fırsatından ve iş planlarını desteklemeye istekli diğer yatırımcıları bulmaktan  mahrum bırakacağını söyledi. Orehov yasağın neden olduğu manevi zararın telafi edilmesini istiyor ve yasağın kaldırılması konusunda ısrarcı. Dava Zamoskvorechye Bölge Mahkemesi’nde dosyalandı. Basın sekreteri iddianın 15 Mart’ta kaydedildiğini doğruladı.

Bu haftanın başlarında Google, ICO’lar, kripto para birimleri, dijital cüzdanlar ve kripto borsaları içerikli reklamları sınırlandırmayı planladığını duyurdu. Koin Bülteni’nin bildirdiği gibi, yeni kurallar Haziran 2018’e kadar uygulamaya geçecek. Politika değişikliği, Facebook’un kripto para reklamlarına ilişkin yasağını yayınlamasından haftalar sonra gerçekleşti.

Vladimir Orehov, kripto para birimi projelerine yatırım yaptığını ve finanse edilmesi gereken fikirlere sahip olduğunu söyledi. The Russian, kripto ATM ağı, kripto ödeme sistemine dayalı mobil bir cüzdan ve merkezi olmayan bir kripto borsası geliştiriyor. Vladimir Orehov, Haziran ayında ön satışı olacak bir ICO yönetmeyi planlıyor. Orehov, bu ICO aracılığıyla toplam 2 milyon dolarlık bir para çekmeyi umuyordu.

Girişimci, yaklaşmakta olan yasak sebebiyle bir gecede potansiyel yatırımcılara erişimini kaybettiğinden şikayet ediyor. ICO reklamlarına getirilen kısıtlamaların, kendisini token satışı yapan diğer firmalar hakkında faydalı bilgilerden yoksun bırakacağını söylüyor. Orehov, yasağın umut verici yatırımlar için kaçırılmış fırsatlara yol açacağını ve gelecekteki gelirini etkileyeceğini iddia ediyor. Vladimir Orehov yasağın yasa dışı olduğunu ve bilgiye erişim hakkını ihlal ettiğini düşünüyor.

Google Gibi Davranmam

Devlet Duması’nın kripto para reklamlarını kısıtlamaya karşı tutumunu Moskova’daki yasal eylem haberleri takip ediyor. Parlamenter Mevzuat Komitesinin ilk başkan yardımcısı Mikhail Emelyanov, kripto para reklamlarının yasaklanmasının buna değmeyeceğini düşünüyor. Kripto paralara olan güvensizliğine rağmen, insanların seçim yapma hakkına sahip olmaları gerektiğine inanıyor.

“Bu yüzden Google gibi davranmam ve bu tür kararlar almak konusunda acele etmem.”

Birçok kişi kandırılacak, ancak bu kripto reklamlarının tamamen yasaklanması gerektiği anlamına gelmiyor. Her zaman her şeyi yasaklamamalıyız. İnsanların omuzlarının üzerinde kafaları var ve seçme haklarına sahipler.” dedi.

Yine de, Rus milletvekili, kripto para yatırımcılarını, sonuçları anlamaları gerektiği konusunda uyardı ve herhangi bir başarısızlık durumunda hükümet kurumlarını suçlamamaları gerektiğini söyledi.

Google’daki kripto reklamlarının yasaklanmasına yönelik Rus davasının şirketin kararını değiştirme şansı olduğunu düşünüyor musunuz? Aşağıdaki yorum bölümünde düşüncelerinizi bizimle paylaşmaktan çekinmeyin.
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

1 Comment

  • Adfdafsf
    Posted 19 Mart 2018 - 11:55 11:55

    Google ın kararı değişmeyecektir sonuçta Amerika var işin arkasında. Ancak şöyle bir gerçek de var; Amerika kripto dünyasına ne kadar engel olmaya çalışsa da kesinlikle başarılı olamayacaktır. Çünkü bu “geleceğe” “gelme” demek gibi “imkansız” bir şey :).

Leave a comment