Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Circle Tarafından Satın Alınan Poloniex Kadrosunu Büyütüyor

Kripto para piyasası bazen yeni yatırımcı akınıyla karşı karşıya kalabiliyor. Bunu özellikle 2-3 ay önce çok net bir şekilde görmüştük. Böyle bir durum olduğunda da maalesef en büyük kripto para borsaları dahi bu yükü kaldıramıyor. Yakın zamanda bilindik kripto para borsalarından olan Poloniex’i satın alan Circle da bu sorunla başa çıkmak istiyor ve bu doğrultuda Poloniex’in sunduğu hizmetleri daha kaliteli hale getirmek için kadrosunu ciddi ölçüde büyütüyor. ABD merkezli bir şirket olan Circle, Poloniex’in ABD’deki konumunu daha da güçlendirmek istiyor ancak şirketin başka emelleri de var. Bu emellerden biri de Poloniex’i çoğunlukla ABD odaklı bir borsa olmaktan çıkarıp tüm dünyaya -özellikle de Asya’ya- hitap eden bir borsa haline getirmek.

Poloniex Küreselleşiyor

Merkezi Boston’da bulunan ve geçtiğimiz ay Poloniex’i bünyesine katmış olan Circle, Poloniex kadrosuna yüzlerce yeni kişi eklemeyi planlıyor. Şirket Poloniex’in sunduğu hizmetleri ve teknolojiyi geliştirmek istiyor. Circle’ın yapmayı planladığı şeylerden biri pek çok kripto para yatırımcısını memnun edecek. Bizzat deneyiminiz olmasa da kripto para borsalarındaki müşteri hizmetlerinin ne kadar yetersiz olabildiklerini duymuşsunuzdur. İşte Circle tam olarak bu alana da parmak basmak ve Poloniex’in müşteri hizmetlerini çok daha iyi hale getirmek istiyor.

Yukarıda belirttiğimiz üzere Circle, Poloniex’in elini özellikle Asya’da güçlendirmek istiyor ve Asya’da sunduğu hizmetleri geliştirmek için kadrosuna 25-35 kişi eklemeyi düşünüyor. Poloniex’in Hong Kong ve Çin bölgelerine bakan ekibinin yalnızca 10 kişiden oluştuğu düşünülürse Circle’ın verdiği bu karar gayet yerinde. Şirket aynı zamanda Güney Kore’de ve Japonya’da yeni ofisler açacak.

Circle sayesinde Poloniex çok daha kurumsal hale gelecek ve hizmetlerini geliştirecek ama Circle’ın odaklandığı tek şeyler bunlar değil. Şirket aynı zamanda Dünya’nın çeşitli bölgelerindeki yasal düzenleyicilerle iyi geçinmek istiyor. Circle’ın kurucularından olan Jeremy Allaire yakın zamanda şöyle bir açıklama yapmıştı:

“Daha fazla piyasa, daha fazla varlık sunmak istiyoruz, (borsayı) daha lokalize hale getirmek, daha fazla uluslararası piyasaya yaymak istiyoruz ve bu doğrultuda yasal düzenleyicilerle çalışmak zorundayız.”

Circle ABD Piyasasında Da Büyüyor

Poloniex Asya gibi yeni bölgelere açıladursun, Circle ABD içerisinde sunduğu kendi hizmetlerini de geliştiriyor. Şirketin kripto para ticareti için oluşturulmuş Circle Invest adlı bir mobil uygulaması bulunuyor. Circle, söz konusu uygulamanın artık ABD’deki 46 eyaletten de kullanılabileceğini duyurdu ve ABD’deki konumunu iyice sağlama aldı. Circle Invest uygulamasında Bitcoin, Bitcoin Cash, Ethereum ve Ethereum Classic destekleniyor.

Circle 2013 yılından bu yana toplamda 140 milyon $ civarında yatırım aldı ve bu yatırımın 50 milyon $’ı Goldman Sachs’ten geldi. Kripto paralardan edindiği aylık ticaret hacminin 1 milyar $‘dan fazla olduğunu iddia eden şirket Poloniex’i almak için 400 milyon $ ödemişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment