Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance, Bitfinex ve Bittrex Yeni Kullanıcı Kabul Etmiyor

Kripto para piyasası artış gösteriyor, büyüyor, canlanıyor ve bunun beraberinde talep gittikçe artıyor. Bunlar genel olarak hoş ve güzel şeyler olsalar da bazı sıkıntılar yaratabiliyorlar. Şuanda kripto para borsaları adeta yeni kullanıcı akınına uğruyor ve bazı borsalar bu akınlarla başa çıkmanın yolunu buldu. Aşırı derecede yeni kullanıcının piyasaya girmesi altyapısal sorunlar yarattı ve bazı borsalar kayıt işlemlerini geçici olarak durdurdu.

2017’nin son yarısı boyunca dijital para borsaları yeni kullanıcı kayıtlarında rekor sayılara ulaştılar. Bu rekorları sayıya dökmek için şunu söyleyelim: Binance günde 250 bin yeni kullanıcı aldığını, Coinbase birkaç gün üst üste 100 binden fazla yeni kullanıcı aldığını ve Kraken günde 50 bin yeni kullanıcı aldığını söylüyor.

Yeni Üye Alımları Durduruldu

Kripto para sektörüne giren yeni kullanıcılar pek çok kripto para borsasının altyapısını zorluyorlar. Kraken gibi büyük borsalar dahi 2017 boyunca kullanım açısından sıkıntılıydı. Kraken yaşanan bu sıkıntıların çözümünü bazı gelişmiş emir tiplerini devre dışı bırakmakta, fiyat hassasiyetini azaltmakta ve sisteme büyük çaplı bakım düzenlemekte buldu.

Yeni kullanıcı alımlarına bir dur diyen ilk borsalardan biri Bittrex oldu. Aralık 2017’de ABD merkezli borsa şu uyarıda bulundu:

“Geçtiğimiz birkaç hafta boyunca devasa miktarlarda yeni hesap kayıtı aldık.”

Bittrex’e ek olarak iki başka platform (Bitfinex ve Binance) da benzer kararlar aldı. Bitfinex’e kayıt olmak isteyen kişiler yeni hesap alımının durdurulduğunu belirten bir pencereyle karşılanıyorlar.

Metnin bir kısmı şu şekilde:

“Bitfinex hesabı açmaya duyduğunuz ilgi için teşekkürler. Ancak olağanüstü talep dolayısıyla yeni hesap oluşumu geçici olarak durduruldu.

Bitfinex profesyonel ticaretçiler hizmet vermeye odaklanıyor. Yeni hesapları kabul etmeyi geçici olarak durdurma kararı almamızın sebebi platforma yeni, küçük hesaplar yığarak mevcut yatırımcılarımıza sunduğumuz hizmetin kalitesini bozamayacak olmamızdır.”

Altyapısında güncelleme yapan Binance de yeni kayıtları durdurma kararı aldı. Bittrex ve Binance ne zaman tekrardan yeni kayıt almaya başlayacağını açıklamamış olsa da Bitfinex 15 Ocak 2018 itibariyle yeni kayıtlara izin vermeyi planlıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment