Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Borsası Coinbase’de 24 Saatte Tarihi Rekor

CME’nni Bitcoin üzerinden standart vadeli işlem hizmeti vereceğini açıklaması dünya çapında epey büyük yankı uyandırdı. Dünyanın en büyük Bitcoin borsası Coinbase de CME’den gelen açıklamanın ardından gelen 24 saatte, 100 bin yeni kullanıcı kazandı.

Coinbase’in Önemi

Coinbase 32 farklı ülkeden neredeyse 12 milyon (11.9) kullanıcıya hizmet veren popüler bir Bitcoin borsası.

Batı ülkelerinde Bitcoin’i destekleyen ilk borsalardan biri olan Coinbase, Bitcoin’in fiyatı hala daha tek haneli sayılardan oluşuyorken bu işe girmişti.

Ağustos ayında 100 milyon $ bağış toplayarak kripto para piyasasında kendini iyice kanıtlayan Coinbase’in girişim değeri 1.6 milyar $’ı görmüştü. Coinbase CEO’su Brian Armstrong, Fortune 40 Under 40 listesinde yer alıyor.

İzdiham

CME, Bitcoin ile ilgili kararını açıkladığından beri dünyanın her yanından Bitcoin’e büyük miktarlarda para yatırılıyor. Özellikle şahsi yatırımcılar Bitcoin borsalarına doğru akın ediyor ve kurumsal yatırımcılar piyasaya girmeden Bitcoin almak istiyor.

Altana Digital Currency Fund kurucusu Alistair Milne’nin topladığı verilere göre CME’nin duyurusundan sonraki 24 saatte Coinbase’e 100 bin yeni üye katıldı.

Yükseklere uçan Bitcoin fiyatına orantılı olarak Coinbase üye sayısı da dikkat çekici bir artış yaşadı. 2017’de kendini iki katına çıkarıp 11 milyon 900 bin civarı kullanıcıya sahip olan Coinbase’in toplam kullanıcı sayısı 2017 sonunda da ilgi çekici olmaya devam edecek gibi görünüyor.

Sorunsuz Artış

Yüz binlerce yeni kullanıcının piyasaya girmesiyle birlikte Bitcoin’e olan bu talebin ve Bitcoin fiyatının önünde sonunda patlaması bekleniyor. Bazı tahminlere göre şuan dünya nüfusunun %0.5’inden daha azı kripto para piyasasında yatırımcı durumunda.

Coinbase’in sunucuları üstünde tutulan kripto paralar sigortalı. Gayet korunaklı durumdalar ancak diğer her borsa gibi illa ki Coinbase’in de ne kadar güvenilir olduğu konusu sorgulanacaktır.

Güvenilirlik konusuna örnek verilecek olursa: Coinbase’in GDAX borsasındaki büyük çaplı bir emir yüzünden kaynaklanan ani düşüş, Ethereum’un fiyatının kısa süreliğine 10 sent kaybetmesine yol açıp, kullanıcıların koyduğu “sat” emirlerini tetiklemişti.

Bitcoin’de olan ölçekleme problemleri, Bitcoin borsalarında da yaşanıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment