Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Tüm Hindistan’da Yasaklanıyor Mu?

Hindistan Komitesi Hükümete Tüm Kripto ‘Bayilerini’ yasaklamasını söyledi

Hindistan‘ın yerel basınında çıkan haberlere göre Bitcoin ve Kripto Para için Çin tarzı borsa yasağı uygulanacağı düşünülüyor.

Bugün Economic Times gazetesinde yayınlanan bir makaleye göre, bilinmeyen bir hükümet komitesi milletvekillerine Bitcoin ve altkoin tüccarları ve bayileri yasaklamalarını söyledi.

Bitcoin, hem Hindistan‘da hem de dünya çapında geçerli izin bölgelerinde fiyat ve hacim bakımından zenginleşmekte. Buna rağmen komitenin önerisi için bir sebep sunulmamakla birlikte mantık yürütülememiştir.

Hint borsası Bitxoxo‘nun CEO‘su Hesham Reyman, hükümetin yasak koymak yerine nakit içeren Kripto Para satışlarını durdurma üzerine yoğunlaşması gerektiğini söyledi.

Aynı zamanda Forbes India bu hafta, Hindistan’ın büyük borsalarından Zebpay‘ın her ay uygulamaya dayalı ticaret platformuna yaklaşık 200.000 kullanıcı dahil olduğuna dair bir haber yayınladı..

Bu düzenleme, komitenin iddia ettiği arzularla çatışan bir program olduğundan Hindistan‘da birkaç ay araştırma aşamasında kaldı.

Uzmanlar, Economic Times gazetesine verdiği demeçte, “Yasak durumunda alıcılar döviz ticaretine yöneleceklerdir” dedi.

Bu arada Çarşamba günü yapılan soru & cevap oturumunda, Çinli BTCC CEO‘su Bobby Lee, Çin‘in yakın gelecekte borsaların yurtiçinde çalışmasına izin vermesinin mümkün olmadığını öne sürdü.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment