Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Arjantin’in En Büyük Vadeli İşlem Piyasası Bitcoin’i Ekliyor

Arjantin‘deki en büyük vadeli işlem piyasası olan Rofex olarak da bilinen Mercado de Termino de Rosario, Bloomberg’e göre müşterilerine Bitcoin’i sunmayı düşünüyor. Bu hareket, ülkedeki enflasyonda belirgin artışa bağlı olarak kripto para biriminin her sektörde kucaklanması nedeniyle yapılıyor.

Arjantin’deki vadeli işlem potansiyeli büyük olsa da Rofex, potansiyelden çabucak yararlanmayı umuyor. Sürecin hala laboratuvar aşamasında olmasına rağmen borsa, yıl sonundan önce bir açıklama yapmayı planlıyor. Rofex başkanı olan Diego Fernandez şu sözleri söyledi;

“Müşterilerimize yaklaşımımız ‘hala laboratuar aşamasında’ şeklinde olsa da amacımız bu yıl sonu gelmeden blockchain servislerimiz ile kripto para bağlantılı hizmetlerimizin duyurusunu yapmaktır.”

Akımı Takip Etmek

Ülkedeki benimseme ve yeni vadeli ekonomisinin uluslararası alanda kucaklanması, Bitcoin için artan bir bilinç ve büyüme işaretidir. Haberler, BTC vadeli işlem tekliflerinin Chicago Ticaret Borsası (CME) tarafından yapıldığı açıklamaları takip ediyor.

Trende olan inanç potansiyelinin artmaya devam etmesi nedeniyle, CME’den gelen haberler, muhtemelen fiyat artışlarının arkasındaki itici bir güç olacak.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment