Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin’in %1’ine Sahip Milyarder İkizler

Winklevoss ikizleri olarak bilinen Cameron ve Tyler, %1’lik Bitcoin hisselerinin değeri 1 milyar doları bulması nedeniyle, Ekim 2017’den bu yana Bitcoin‘e yaptıkları yatırım büyüklüğü açısından en zengin ünlüler olabilirler.

İkizler Mark Zuckerberg‘le olan yasal anlaşmazlıklarında, Facebook sosyal ağının orijinal konseptinin kendilerinden çalınması iddiasıyla rezil olmuştu.

Bağımsız gazeteci olan Sid Kalla, Bitcoin piyasa değeri 100 milyar doları aştığından, Winklevoss ikizlerinin Bitcoin milyarderi olduğunu Twitter’daki paylaşımında iddia etti.

Winklevoss İkizleri Bitcoin Dünyasının İçine Giriyor

Winklevoss ikizleri, 2012’de en eski dijital para birimini öğrendiklerini iddia etti. 2013’te, Bitcoin’in toplam arzının (120.000 BTC) yüzde birini o zaman satın aldıklarını açıkladılar. 2013 yılının sonlarında ikizler, Bitcoin varlıklarının hiçbirini satmadıklarını ve donanım cüzdanlarda barındırdıklarını bir röportajda belirttiler.

Reddit AMA’da yaptıkları duyurularında Bitcoin’i 2012 de ilk duyduklarında zarifliği ve yüksek potansiyelinden çok etkilendiğini söyleyen ikizler bu düşüncelerine şu sözlerle devam etti;

“Bitcoin’i ilk olarak 2012 de Ağustos ayının ortasında İspanya kıyılarındaki bir adada öğrendik. İlk izlenimimiz Bitcoin’in ya çok büyük bir başarı ya da tam bir hayal kırıklığı olacağıydı. Bitcoin’in zarafetinden ve verdiği muazzam sözlerden etkilendik. Daha fazla öğrenmeye başladıkça Bitcoin’in geleceğin parası olduğuna ikna olduk.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment