Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bjork’ün Albümü Sadece Kripto Paralarla Satın Alınabilecek

Aykırı şeylere düşkünlüğüyle bilinen Björk, son albümü Utopia’nın sadece kripto paralarla satılacağını duyurdu. Artist; Bitcoin, Litecoin, DASH ve AudioCoin kabul edecek. İlginç bir şekilde albüm normal itibari paralar (dolar, euro, tl..) ile satın alınamayacak.

Bitcoin yükselirken bu karar her ne kadar pazarlama stratejisi gibi görünse de Blockpool’dan Kevin Bacon’ın yorumuna göre durum bundan farklı:

“Bu bir pazarlama stratejisi değil. Bu, lider olmak için verilmiş bir karar. Eğer bu projeye dahil olmasaydım bu alandaki liderin Björk olmasını ve ekibinin kriptoyla ilgili yaratıcı işler yapmasını beklerdim.”

Satoshi döngüsü

Kripto paraların benimsenmesinin artışı işlem hacminde de bir artış sağlıyor. Bu da fiyattaki istikrarı arttırıyor ve toplumsal kabulü hızlandırıyor. Satoshi döngüsü olarak adlandırılan bu süreç Bitcoin’in fiyatındaki artışın ana faktörü.

Björk’ün bu kararı, benimsenme ve istikrar merdivenindeki birçok basamaktan sadece biri. Kripto para piyasasına ilgi artarken fiyat, benimsenme eğrisini (adoption curve) takip ediyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment