Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Azerbaycan’da Kripto Paralar İçin Yeni Merkez Kuruluyor

Azerbaycan İnternet Forumu’nun (AİF) başkanı olan Osman Gündüz, kripto para piyasasının ve Blockchain teknolojisinin Azerbaycan’da daha iyi anlaşılması ve geliştirilmesi için bir merkez kurulacağını duyurdu.

Söz konusu merkezin kripto paralarla ve/veya Blockchain teknolojisiyle ilgilenen kişiler için açık olacağını söyleyen Gündüz, bu merkez sayesinde kripto para sektörü için yeni yapılandırmalar getirilebileceğini düşünüyor. Gündüz:

“Merkez düzenli olarak toplantılar tertip edecek, kripto para piyasasının ve Blockchain teknolojisinin nasıl düzenleneceğine yönelik tartışmalar düzenleyecek, danışmanlık hizmetleri sunacak ve sektörün yasal olarak nasıl düzenleneceğine yönelik önerilerde bulunacak.”

Özellikle Azerbaycan’da kripto para sektörünün böyle yakından araştırılmaya başlanması elbette sevindirici. AİF tarafından kurulacak olan bu merkez kripto para sektörünün Azerbaycan’da çok daha hızlı yapılanmasını sağlayacaktır. AİF’in kripto paralarla bir süredir ilgilendiğini de söyleyebiliriz. Hatta yakın zamanda AİF, CryptoAZE Society ve Portmanat gibi organizasyonlar bir araya gelip kripto para piyasasının nasıl düzenlenebileceğini ve Blockchain teknolojisinden nasıl faydalanabileceğini tartışmışlardı.

AİF’in başkanı olan Osman Gündüz, kripto para sektörünü ve Blockchain teknolojisini Azerbaycan’da daha da geliştirmek için dikkat edilmesi gereken birkaç nokta olduğunu düşünüyor. Gündüz bu noktaları şöyle açıklıyor:

“Yatırım yapmak riskli olduğu için ticaret alanında verilecek eğitimlere dikkat etmek gerekiyor. Pek çok kişinin kripto paralar hakkında herhangi bir bilgisi yok. İnternet medyasından da faydalanarak eğitim vermek için kamusal ve özel yapıları kullanmak gerekiyor. Bir diğer önemli husus ise sektörün yasal düzenleme açısından yaşadığı sorunları çözmek. Bu sorunların arasında (sektörün) riskleri de bulunuyor.”

Osman Gündüz kripto para sektörüne en uygun yapıyı bulmak için komşu ülkelerden de destek alınabileceğini düşünüyor.

Kaynak: trend.az

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment