Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

New York’un Plattsburgh Şehrindeki Madencilik Yasağı Beklenenden Daha Erken Kalkabilir

New York’taki Plattsburgh şehri, geçtiğimiz günlerde önümüzdeki 18 ay boyunca tüm ticari kripto para madenciliği faaliyetlerini geçici olarak yasaklamayı seçti. Ancak yerel yetkililer yasağın daha erken bitebileceğini öne sürmekte.

Plattsburgh Belediye Meclisi geçtiğimiz Perşembe günü madencilik faaliyetleri yapmak maksadıyla yeni işletme açılmasını yasaklayan yerel bir yasayı yürürlüğe koydu. Kent konseyi bu süreyi, hem konut sahiplerinin artan elektrik masrafları için ödeme yapmak zorunda kalmamalarını sağlamayı hem de ticari madenciler için kurallar oluşturmak için kullanmaya niyetli.

Ancak 15 Mart’ta önerilen yasa ile ilgili bir tartışmada konsey üyeleri korumalar yürürlüğe girmesi halinde bu yasağın daha çabuk kaldırılabileceğini de ifade ettiler.

Meclis Üyesi Rachelle Armstrong, yasağın süresinin çok uzun olduğunu ve belirsizlik ortamında bu durumun şehrin ticari faaliyetlerine kötü etkide bulunabileceğinden endişelendiğini ifade etti.

Konsey bu amaçla kripto madencilik faaliyeti yapmak amacıyla işe girişen herhangi bir şirket için kuralları belirlemek zorunda kalacak ve bu kurallar daha çok yüksek elektrik kullanımını kimin ödediğine odaklanacak.

Meclis üyesi Patrick McFarlin de 18 ayın çok uzun bir süre olduğunu kabul etti, ancak “kanamayı durdurmak” için hemen harekete geçilmesi gerektiğini de ekledi:

“Halkımız 18 ayı hak etmiyor, halkımız bir araya gelmemiz ve bu durumla ilgili harekete geçmemiz için altı ay beklemeyi de hak etmiyor, ancak şu anda yapılması gereken bir şey var ve önümüzde 18 ay engeli var. Ama yasalar açıkça bir ancak konsey olarak hareket edebileceğimizi söylüyor ve eğer harekete geçebilirsek erteleme 18 ay sürmeyecek. ”

Gizmodo’nun bildirdiğine göre bu tasarı Plattsburgh’un bu yılın başında aylık elektrik kullanımının aşılmasının ardından ortaya çıktı ve bunun sonucu şehirde yaşayan herkes Ocak ayı için artan enerji faturaları gördü. Elektrik kullanımı artışından ise şehirdeki iki kripto para madencilik tesisinin sorumlu olduğu iddia ediliyor.

Toplantıda, başka bir vatandaş ise yüksek faturaların haksızlık olduğunu belirterek, “Elektrik kullanıcılarının bir şekilde tazmin edilmesi gerekiyor. Bu konudan vergilendirilmemeli ve üzerimize ekstra yük bindirilmemeli.”

Bir diğeri ise, moratoryum olmaksızın şirketlerin Plattsburgh’da madencilik yapma ve tesis açmalarına devam edebilme imkanı verilmesi gerektiğini söyleyerek, “bu esnada elektriğimizi kullanmaya çalışacaklar” ve biz de bunu incelemek için biraz zamana kazanmış olacağız dedi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment