Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

BoE: Kripto Paralar ile Finansal Kurumlar Arasındaki Kesişme Noktaları Çoğalabilir

İngiltere Merkez Bankası, Birleşik Krallık’ın finans sisteminin istikrarının değerlendirildiği Finansal İstikrar Raporunda kripto paralara yer vererek, kripto varlıklar ile finansal kurumlar arasındaki kesişim noktalarının zamanla çoğalabileceğini açıkladı.

İngiltere Merkez Bankasının salı günü yayımladığı rapora göre kripto para fiyatlarında son birkaç ay içerisinde görülen volatilite, “yatırımcıların aldığı risk boyutundaki artışın bir yansıması” olma niteliği taşıyor.

Bitcoin ve Ethereum gibi majör kripto paraların fiyatı bir sene içerisinde birkaç katlık artış gördü. Bitcoin, mayıs ayında başlayan düşüş ile yaklaşık %50 oranında değer kaybetti. İngiltere Merkez Bankası, kripto piyasasındaki bu hareketliliğin etkilerinin, genel olarak finans piyasalarına  yayılımının “kısıtlı düzeyde” olduğunu belirtti.

Kripto para sahiplerinin hala büyük ölçüde bireysel yatırımcılardan oluştuğunu belirten İngiltere Merkez Bankası, kurumsal yatırımcılar hakkında şu açıklamayı yaptı:

“Kurumsal yatırımcıların, bankaların ve kilit roldeki ödeme sistemi operatörlerinin kripto varlıklara ve bunlarla bağlantılı hizmetlere daha çok ilgi duymaya başladığını gösteren bazı işaretler var. Bu gelişmeler, kripto varlıklar ile diğer sistematik finans piyasaları ve kurumları arasındaki kesişme noktalarını çoğaltabilir.”

Görsel: Bank of England, 2013. Wikimedia Commons.
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!