Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Çin’deki Bitcoin Madencisi Bit Digital Kuzey Amerika’ya Taşınıyor

New York merkezli Bitcoin madencilik şirketi Bit Digital, ikinci çeyrek için yayımladığı faaliyet raporunda bir önceki çeyreğe kıyasla daha az sayıda Bitcoin ürettiğini ve bunun Çin’in getirdiği engellerden kaynaklandığını açıkladı.

Bu yılın ilk çeyreğinde 1.013,4 adet Bitcoin üreten Bit Digital, ikinci çeyrekte 562,9 adet Bitcoin üretti. Şirket, Çin’deki maden operasyonlarını 21 Haziran 2021’de durdurduğunu, cihazları Kuzey Amerika’ya sevk etmeye başladığını ve üretim miktarındaki düşüşün bundan kaynaklandığını belirtti.

  • Yeni ve daha etkili cihazlar alabilmek için birkaç bin cihazını satan Bit Digital’ın filosunda toplamda 1,92 EH/s kapasiteli 32.500 adet miner bulunuyor.

  • Bunların 7.080 tanesi ABD’de, 9.484 tanesi Çin’de, 1.426 tanesi Kanada’da tutuluyor.

  • Şirket, Çin’in madenciliğe getirdiği kısıtlamalar yüzünden 14.500 tane cihazı Kuzey Amerika’ya yolladı. Bunların üçüncü çeyreğin başlarında teslim edilmiş olması bekleniyor.

  • İkinci çeyrekte 3.515 tane miner alan Bit Digital, Çin’den çıkan cihazların Kuzey Amerika’ya gönderilmesi ile birlikte üçüncü çeyrekte daha çok Bitcoin üretmeyi planlıyor.

  • Bit Digital CEO’su Bryan Bullett, Çin’deki cihazları Kuzey Amerika’ya Ekim 2020’de taşımaya başladıklarını, Çin’in izlediği politikanın bu süreci “hızlandırdığını” söyledi. Bullett, “Çin’in madencilik sektörünü kapatmasının ardından piyasaya yüklü miktarlarda madencilik ekipmanı girmeye başladı. Bit Digital, bu cihazları ölçekli bir şekilde almak için eşsiz bir konuma sahip. Bit Digital, Amerikan borsasında listelenip, Çin’in eski madencileri ile derin bağlantıları olan tek madenci.” dedi.

  • Bit Digital, Çin pazarına giren bu minerları satın alarak filosunu büyütmeyi ve Kuzey Amerika’da yeni ortaklıklar kurmayı planlıyor.

  • Şirketin rezervinde halihazırda 20.6 milyon dolar değerinde, 588,4 adet Bitcoin bulunduğu belirtildi.
Görsel: Bit Digital, görsel Koin Bülteni tarafından değiştirilmiştir
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!