Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Grayscale Bitcoin Trust, BNY Mellon ile Birlikte Çalışacak

Grayscale Investments, salı günü yaptığı duyuruda Grayscale Bitcoin Trust’ın hizmet sağlayıcısı olması için BNY Mellon ile anlaşma sağladığını açıkladı. BNY Mellon, GBTC’nin borsa yatırım fonuna (ETF) çevrilmesi halinde fonun transfer acentalığını da üstlenecek.

Grayscale’in açıklamasına göre yönetimi altında 2.2 trilyon dolarlık varlık bulunduran BNY Mellon, 1 Ekim 2021 itibarıyla Grayscale Bitcoin Trust için muhasebe ve yönetim desteği sağlıyor olacak.

Grayscale Bitcoin Trust’ın borsa yatırım fonuna çevrilmesi durumunda BNY Mellon’un tamamen dijital varlık borsa yatırım fonlarını desteklemek için tasarladığı ETF Center ile de birlikte çalışılacak. Grayscale, 2013 yılında kurduğu Grayscale Bitcoin Trust’ı ETF’e çevirmek istediğini nisan ayında duyurmuştu.

Grayscale Investments CEO’su Michael Sonnenshein, 22 milyar dolarlık Grayscale Bitcoin Trust’ı borsa yatırım fonunu çevirme konusunda “kararlı” olduklarını ve BNY Mellon ile kurulan ortaklığın bu “önemli bir dönüm noktası” olduğunu söyledi.

Bitcoin borsa yatırım fonları için yapılmış başvuruları aktif olarak değerlendirmeyi sürdüren ABD Menkul Kıymet ve Borsa Komisyonu (SEC), şu ana kadar yapılan hiçbir başvuruyu onaylamadı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!