Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD’li Dev Bitcoin Madencisi Core Scientific SPAC ile Halka Açılıyor

Kuzey Amerika’nın en büyük kripto para madencilerinden Core Scientific, çarşamba günü yaptığı duyuruda Power & Digital Infrastructure Acquisition ile yaptığı birleşme amaçlı ortaklık (SPAC) anlaşması sonucunda Nasdaq’ta listeleneceğini açıkladı.

Kuzey Dakota, Kuzey Carolina, Georgia ve Kentucky’de Bitcoin madenciliği yapan Core Scientific, yaptığı SPAC anlaşması neticesinde 4.3 milyar dolardan değerlendiriliyor. Kuzey Amerika’daki Riot Blockchain ve Marathon Digital gibi isimlerin sırasıyla 2.18 milyar dolar ve 2.25 milyar dolar değeri bulunuyor.

  • “Kuzey Amerika’daki en büyük dijital varlık madencisini” kurduklarını söyleyen Mike Levitt, kurulacak yeni şirketin de CEO’luğunu üstlenecek.

  • %100 karbon nötr olduğunu beyan eden Core Scientific, 2021’in başından beri 3.000’den fazla Bitcoin üretti ve yıl boyunca toplamda 493 milyon dolar gelir elde etmiş olmayı bekliyor. Şirket, SPAC anlaşmasından 300 milyon dolarlık bir nakit akışı öngörüyor.

  • Şirketin Core Scientific, Inc. ismiyle faaliyet göstereceği belirtilse de Nasdaq’ta ne zamanhangi kod ile listeleneceği açıklanmadı.

  • Hosting hizmeti de veren Core Scientific; dört tesisinde toplam 80.000 tane cihaz çalıştırıyor ve bu sayıyı 2022’nin sonunda 300.000’in üstüne çıkarmayı hedefliyor. Levitt, “2022 için elimizdeki kapasitenin tamamını sattık ve şimdi daha fazlasını inşa ediyoruz.” dedi.
Görsel: Core Scientific (Koin Bülteni tarafından değiştirilmiştir)
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!