Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Sosyal Ticaret Ve Yatırım Şirketi eToro Asya’ya Açılmayı Planlıyor

Toplam değeri 800 milyon $ doları bulan küresel ticaret ve yatırım platformu olan eToro şirketi son yapmış olduğu yatırım toplama etkinliği sayesinde 100 milyon $ toplamış bulunmakta. Toplamış olduğu bu paralar ile ise doğuya açılmayı planlamakta.

eToro’nun CEO’su ve kurucularından Yoni Assia yapmış olduğu bir açıklamada:

“Son birkaç aydır bu girişim üzerinde çalışıyorduk. Borsaya ve kripto piyasasına agresif girişimiz sayesinde birçok yatırımcı bizim büyümemizi yakından takip etmekte. Bizim ile aynı vizyonu paylaşan ve geleceği aynı şekilde gören stratejik yatırımcıları aramızda görmekten mutluluk duyuyoruz.”

“Sevinçle duyuruyoruz ki eToro 100 milyon $‘lık bağış toplama kampanyasını başarıyla tamamladı. Bu sayede şirketimiz yeni marketlere açılabilecek ve aynı zamanda Blockchain teknolojisini araştırıp geliştirerek varlıkları dijitalleştirmeye devam edecek.”

Toplanan paralara birçok değişik Blockchain girişimi için kullanılmasının yanı sıra şirketin sosyal ticaret platformu açısından da yeni pazarlara açılması için kullanılacak. Assia’ya göre bahsedilen Blockchain projelerden en önemlisi daha önceden de açıklanan merkeziyetsiz kripto piyasası projesi.
eToro tarafından gerçekleştirilen 8 farklı yatırım toplama sürecinde toplamda 162 milyon $ elde edildi. Israil haber ajansı Globes‘a göre ise şirket son zamanlarda ticaret platformuna kripto para birimlerini eklemesiyle olağan üstü bir büyüme gösterdi ve şu anda değeri 800 milyon $‘ı bulmakta.

Asyalı Ortaklardan Biraz Yardım İle

Yatırım toplama etkinlikleri China Minsheng Financial liderliğinde ve SBI Group, Korea Investment Partners, World Wide Invest ve diğer yatırımcıların katılımıyla gerçekleşmekte. Rothschild’da aynı zamanda bu girişime özel finans danışmanı olarak yardımda bulundu.

Son zamanlarda Ripple ve R3 Blockchain projeleri ile ilgilenmekte olan SBI group’un yatırımcılardan biri olması pek şaşırtıcı olmamakta. Assia yaptığı yorumda:

SBI group, yeni dünya ile etkileşimde olmanın ve devrimin ne denli büyük olacağını anlamakta olan geleneksel bir finans grubuna en iyi örneği oluşturmakta.”

Asya’ya açılma hevesi eToro için uzun zamandır süre gelen bir plan olmakta. Assia, toplamış oldukları bu fonların bir kısmını bölgede bazı büyük çaplı girişimlerde bulunmak için kullanmayı planladıklarını belirtti ve ekledi:

Güney Kore ve Japonya oldukça ilgi çekici duruyor. An itibari ile oralardaki bazı borsaları incelemekteyiz.”

2007 yılında kurulan eToro şirketi dünya çapında 500 çalışanı ile çoklu varlık ticaret platformuna ek olarak borsa, forex ve fark sözleşmeleri (CFD) sunmakta. Geçtiğimiz yıl itibariyle şirket kripto para birimleri ticaretini platformuna eklemesiyle hem sahip olduğu hesap sayılarında hem de işlem hacminde ciddi bir büyüme görmüştü.

Assia şirketin ICO başlatma gibi bir niyetleri olmadıklarını belirterek:

“Böylesine bir şirket için ICO çıkarmak oldukça karmaşık olur.”

Öte yandan yaptığı bir başka açıklamada şirketin IPO için hazırlık yaptığını belirtmekte.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment