Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Stellar CTO’su: Blockchain 2028 Yılına Kadar Evrensel Ödeme Ağına Güç Verebilir

Stellar‘ın CTO’su ve kurucularından, aynı zamanda Mt. Gox’un yaratıcısı Jed McCaleb 21 Mart’ta CNBC’ye, blockchain teknolojisini çok önemli bir şekilde ele alacak tekil küresel ödeme sistemi vizyonunu anlattı.

Stellar, Ripple benzeri, kendi kripto para birimini kullanan blockchain destekli uluslararası para transferi organizasyonu, şu sıralar böyle bir ağ oluşturmaya çalışıyor.

McCaleb,

“Gelecekte, bence çok açık bir şekilde, işletilen bir evrensel ödeme ağı olacak.”

dedi.

McCaleb’in gördüğü çözüm, temelinde zorunlu olarak Bitcoin ve Ethereum’a sahip olmasa da, insanların görebileceği ve gelişigüzel değişimler yapamayacağı halka açık bir defter içerecek. Ayrıca McCaleb

“biraz ondan biraz bundan durumunun değişebileceğini, blockchain aracılığıyla fiziksel para birimlerinin kullanımının kolaylaştırılacağını, insanların sahip oldukları şeyleri, alıştıkları şekilde, dolar ve euro gibi kullanmasının sağlanacağını”

şeklinde ekledi.

McCaleb’in yorumları gitgide daha eski hale gelen finansal kurumların, hem Stellar hem de Ripple’ı para transferi modellerinde yeniden oluşturma olarak düşündüğünü ortaya koyuyor. Ripple, bu yılın sonuna kadar, Güney Koreli Woori Bank tarafından ticari bir temelde uygulanacak.

Gelecekte, bu durum sadece ödemeler değil, blockchain teknolojisini kullanarak dijitalleşen hisse senedi gibi geleneksel varlıklar da olabilir. Bu arada McCaleb, değişimin potansiyel olarak 2028 yılından önce meydana gelebileceğini söyledi:

“Önümüzdeki 10 yıl içerisinde, tüm varlıklar bir yerlerde bulunan blockchain üzerinde tokenleşirse şaşırmazdım.”

21 Mart’ta, Twitter ve Square CEO’su Jack Dorsey, blockchain ve kripto para geleceği için kendi tahminini yaparak, belirleyicilik açısından McCaleb’den daha ileri gitti. Dorsey, Bitcoin’in on yıl içerisinde dünyanın tek para birimi olacağını söyledi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment