Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Mt.Gox Kurucusu 1 Milyar Dolar Kazanabilir

Kötü şöhrete sahip Bitcoin borsası Mt.Gox‘un eski CEO’sunun yüzüne talih gülüyor. Kaderin cilvesi denilebilecek şekilde, kripto para tarihindeki en büyük skandalın başındaki adam bu skandaldan 1 milyar $ ile ayrılabilir.

Para aklama ve zimmetine geçirme suçlarıyla yargılanmış Mark Karpeles, Mt.Gox borsasından 1 milyon Bitcoin çalındığı zaman borsanın başındaki isimdi. Mt.Gox şirketi iflas ettiğini açıkladığı dönemde, bu miktar yaklaşık 400 milyon $’a denk geliyordu.

Alacaklılar Şanssız

Mt.Gox’un iflasında mağdur olan ve iflastan önce borsada Bitcoin’i olan yatırımcılar, borsada kalan paralarının karşılığını Japon Yeni üzerinden almayı talep ediyor. Ancak Bitcoin’in şuanki fiyatı üzerinden değil. 2014’te skandalın yaşandığı zamandaki Bitcoin fiyatı üzerinden (yaklaşık 480 $) ödeme alacaklar. Bu olaydan mağdur olan yatırımcılardan birinin 311 Bitcoin’i kaybolmuştu. Bugünün fiyatıyla bu miktar yaklaşık 1 milyon 300 bin $ civarındayken bu yatırımcı yalnızca 130 bin $ alacak. Bahsi geçen yatırımcının yorumu:

“Tüm bunlar bittiğinde (paranın) büyük çoğunluğu Karpeles’te kalacak. İnanılmaz derecede adaletsiz bu.”

Konkordato (iflas anlaşması) olduktan sonra tüm alacaklıların alacakları ödense dahi Karpeles’in elinde hala daha çok büyük miktarda para olacak. 2014’teki skandaldan bu yana Bitcoin’in fiyatı 15 kattan fazla arttı. Bu göz önünde bulundurulduğunda Mt.Gox’un içinde kalan varlıkların toplam değeri 1 milyar 300 bin $’ı aşıyor.

Olayla ilgili her şey bittiğinde eski Mt.Gox CEO’su Karpeles’in, 859 milyon $ civarında net gelirle ayrılması bekleniyor…

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment