Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Google Olası Entegrasyon Planları İçin Blockchain Teknolojisini Araştırıyor

Bu durumun henüz bir ürün haline gelip gelemeyeceğini söylemek Google için çok erken.

Google’ın kripto para birimlerini destekleyen teknolojileri daha ciddiye aldığını gösteren yeni bir kanıt ortaya çıktı.

Teknoloji devi şirketin, reklamcılık ve ticaret sektörünün kıdemli başkan yardımcısı Sridhar Ramaswamy Çarşamba günü yaptığı açıklamada, şirketin blockchain teknolojisini planlarına dahil edip edemeyeceğini anlamaya yönelik araştırma projeleri üzerinde çalıştığını söyledi.

Ancak Londra’daki Advertising Week Europe konferansında konuşan Google yetkilisi özel tahminlerin önemini azaltarak şöyle söyledi:

“Henüz ürün haline gelip gelmeyeceklerini söylemek bizim için çok erken. Bu cephede yapacak herhangi bir ürün duyurusuna sahip değiliz. ”

Ramaswamy, “Bu bir araştırma konusu, bu yüzden söyleyebilecek süper kesin bir şeye sahip değilim. Bu duruma bakan küçük bir takıma sahibiz. Çekirdek blockchain teknolojisi, çalıştırabileceği çok fazla işlem açısından süper ölçeklenebilir bir şey değil.” diye ekledi.

Ramaswamy, şirketin para transferlerinde uygulamaları olan teknolojinin sürtünmesiz doğal yapısını kullanma konusunu ölçüp tarttığını söyledi.

Ramaswamy, “Blockchainin vaadi kesinlikle iki yönlü: birisi sürtünmesiz değer aktarımı, bunu herhangi bir ölçekte sürtünme olmadan yapılan para aktarımına benzetebilirsiniz ve parayı taşımanın zor olması sebebiyle, toplum üzerinde şaşırtıcı bir etkisi olabilir. Batı ülkelerinde para taşımanın maliyeti genellikle %2’lerde.” dedi.

Google, benzer yaklaşımlardaki diğer büyük teknoloji şirketlerine nazaran son zamanlarda daha az kripto para birimi dostu oldu. Geçtiğimiz hafta Google, Facebook’un hareketini takiben, Haziran’dan itibaren etkili olmak üzere kripto para ve ICO’ları kendi platformlarında ve üçüncü taraflardan tanıtan reklamları engelleyeceğini açıkladı.

Farklı bir şekilde, Alphabet Inc.’in Google’ı, teknoloji araştırmacısı CB Insights’ın bir raporuna göre, blockchain teknolojisine odaklanan altı şirketin içinde 2012’den bu yana en aktif ikinci kurumsal yatırımcı olmuştur.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment