Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD Hazine Bakanlığı Blockchain Projeleri İçin 5 İpucu Yayınladı

ABD Hazine Bakanlığı, blockchain projeleri oluşturmak için 5 ipucu yayınladı.

Mali Hizmet Bürosu’nun internet sitesine göre, liste, geçen sonbaharda başlayan, bilgisayar ve araba gibi fiziksel varlıkların izlenmesi için blockchain konseptinin kanıtlanması üzerine çalışan personelin öğrendiği derslere dayanıyor.

Dağıtılmış defterlerle birkaç ay geçirdikten sonra, insanlara kendilerine sorması için önerilen ilk ve en önemli soru: “Blockchain teknolojisi bu konsept için uygun mu?”

Aşağıda Hazine Bakanlığı’nın blockchain teknolojisinin projenin merkezinde olup olmadığını belirlemek için kullanmayı önerdiği sorulardan bazıları yer alıyor:

  1. Yapılandırılmış bir merkezi bilgi havuzuna ihtiyacınız var mı?
  2. Bir veritabanına birden fazla okuma veya yazma işlemi gerçekleşiyor mu?
  3. Ekosistemdeki taraflar/kuruluşlar arasında güven problemi var mı? (Örnek olarak, bir taraf, diğer tarafın “doğru” olarak bildirdiği durumu kabul etmeyebilir.)
  4. Merkezi gatekeeperlar işlemleri doğrularken maliyet ve/veya zorluk getiriyor mu? (Örnek olarak, elle doğrulama)
  5. Kendiliğinden uygulanmak için programlanmış rutin ya da mantıksal etkileşimler var mı? (Örnek olarak, akıllı sözleşmeler)

Hazine Bakanlığı, eğer bu sorulardan birkaçının cevabı evet ise, bir sonraki adım üçüncü taraflar ile görüşülüp sorun olabilecek durumların öğrenilmesi olabilir diye belirtiyor. Ayrıca, zayıflıkların ve fırsatların tespit edilmesine yardımcı olmak için çeşitli ekipler aramayı ve sürecin tamamını belgelemeyi öneriyor.

Ancak web sitesi uyarıyor:

“Hem blockchain şüphecilerini hem de teknik olmayan insanları dahil edin. Sadece blockchain konusunda profesyonel insanlardan oluşan bir takım heyecan sebebiyle körleşebilir ve kare bir çiviyi yuvarlak bir deliğe sokmak için zorlayabilir.”

Tavsiye, girişimcilere, blockchain teknolojisinin temellerini yatırımcılardan avukatlara herkes için açıklamak konusunda zaman ayırmayı önererek son buluyor. Yeniden, bunun nedeni, farklı bakış açılarının, takımlara heyecan tarafından kuşatılmış blockchain denemelerinin ötesine geçmekte yardım edebilecek olması.

Web sitesine göre, “göz boyamanın bir yolu yok. yönetim organlarının işlemleri zaman alıcı olabilir”. “Blockchain teknolojisini anlaşılır şartlarda sunmak ve açıklamak için proje planınıza yeterince zaman ayırmak, anlaşılması kolay terimler kullanmak, süreci hızlı bir şekilde planlamanıza ve bu süreçte ilerlemenize yardımcı olacaktır.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment