Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

EIP-1559 Protokolünden Bu Yana 1 Milyondan Fazla Ether Yakıldı

Ağustos ayında EIP-1559 protokolünün tanıtılmasından bu yana 1 milyondan fazla Ether (ETH) (4.45 milyar dolar) yakıldı.

EIP-1559 protokolü, Ethereum ücret mekanizmasını yeniden şekillendirdi. Bu protokolle birlikte gaz ücretleri sınırı değiştirildi ve blok zincirindeki işlem ücretlerinin bir kısmını dolaşımdan çıkaran, kalıcı olarak iptal eden bir yakma özelliği getirildi.

NFT platromları ve merkeziyetsiz finans endüstrisinde (DeFi) giderek yükselen talep nedeniyle yakılan ETH miktarı bir hayli arttı.

Ayrıca Ethereum blokchaini üzerine inşa edilmiş Tether (USDT) ve USD Coin (USDC) gibi stablecoinlerde yapılan transferler sırasında da ETH yakımı yapılmaktadır.

Ultra Sound Money’nin şu anki verilerine göre her 5 dakika yaklaşık 40 ETH ve her gün yaklaşık 11.700 ETH yakılıyor. Mevcut oranlarda, her yıl yaklaşık 4 milyon ETH yakılmaktadır.

Bu yakımlar piyasada dolaşan ETH miktarını ve enflasyonu azalttığı için genellikle piyasaya olumlu etki ediyor. Geride bırakılan hafta boyunca yaklaşık %6,5’luk değer kazanan ETH, bu yazının kaleme alındığı dakikalarda CoinMarketCap verilerine göre 4450 dolardan işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!