Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

NVIDIA, Metaverse Oluşturma Yazılımını Ücretsiz Hale Getirdi

En büyük teknoloji şirketlerinden NVIDIA, metaverse oluşturma yazılımı Omniverse’i ücretsiz hale getirdiklerini açıkladı.

NVIDIA, geçen yıl piyasaya sürdüğü Omniverse’in ücretsiz olacağı duyurusunu CES 2022 etkinliğinde gerçekleştirdi. Hala gelişme aşamasında olan proje, şirketin etkinlik sırasında yaptığı açıklamaya göre şimdiden yaklaşık 100 bin içerik oluşturucu tarafından indirildi.

Ayrıca şirket, Omniverse’e yeni özellikler de eklendiğini duyurdu. Yeni özellikler arasında bulunan Nucleus Cloud, kullanıcıların yarattığı evrenleri kolay bir şekilde paylaşılmasını sağlıyor. Bu sayede tasarımcılar hem verilerini paylaşabilecek hem de diğer kullanıcıların paylaşımlarından yararlanabilecek. Uygulamasına yeni ortakları tarafından oluşturulan uzantılar ve kitaplıklar ekleyen NVIDIA’nın ortakları arasında; Sketchfab, TurboSquid by Shutterstock, Twinbru ve CGTrader yer alıyor.

Omniverse, tasarımcıların ve içerik oluşturucuların üç boyutlu varlıklar ve evrenler yaratabileceği bir platformdur.

Beta sürümünün 2021’in başlarında başlatıldığı bilinen Omniverse’ün 2021’in sonlarına doğru ücretli abonelik sürümü devreye girmişti. CES 2022 etkinliğini sırasında beta etiketini kaldırdı.

NVIDIA CEO’su Jensen Huang, geçtiğimiz yaz bir sunumda: “NFT, artırılmış gerçeklik ve video oyunu gibi “birçok metaverse türü” oluşturmayı düşünüyoruz.” dedi.

Omniverse’ün, dünya çapında 400’den fazla şirket tarafından test edildiği öne sürülüyor. Hatta BMW’nin de dijital fabrika oluşturmak için kullandığı belirtiliyor.

NVIDIA şirketi ayrıca, geçen aylarda kripto para madencileri için yeni kart üreteceğini duyurmuştu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!