Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Tesla’nın Dogecoin’i Ödeme Yöntemlerine Eklediği İddia Ediliyor

Global haber platformu The Block’un da haberinde yer verdiği bir mühendisin yaptığı paylaşımlara göre Tesla’nın ödemelerde Dogecoin’i kabul etmeyi test ettiği ve hatta başlattığı iddia ediliyor.

İddia ilk olarak Tesla’nın web sitesi üzerindeki kaynak kodların incelemesi ile ortaya çıktı. Yapılan incelemelerde kaynak kodlar arasında Dogecoin ifadelerinin görünmesi Dogecoin‘in test edildiği şüphelerini doğurdu.

Tesla’nın sitesinde bulunan kodlar incelediğinde, Dogecoin ibaresinin kodlar arasında yer aldığı görülüyor.

Ardından ise sosyal medya üzerinden yine aynı yazılımcının yaptığı paylaşımlarda birkaç farklı link ve görselde Tesla’nın kripto ödeme yöntemini tekrardan web sitesine dahil ettiğine ve ödeme sırasında yöntemler arasında “Dogecoin“e ulaşılıyor.

Yapılan paylaşımlarda Tesla’nın bulundurduğu iddia edilen “sıkça sorulan sorular” sayfasında ise Dogecoin ödeme yönteminin kullanımına dair detaylar yer alıyor. Detaylar arasında kripto para ile ödeme sırasında Dogecoin dışında farklı bir kripto paranın belirtilen adreslere gönderilmemesi talep ediliyor.

Aynı yazılımcının yaptığı son paylaşımda verilen ödeme sayfalarına erişimin artık sağlanamadığı ifade edildi ve “Elon Musk’tan bir açıklama yapmasını bekleyeceğiz.” açıklamalarında bulunuldu.

Henüz Elon Musk ya da Tesla’dan gelişmeler ile ilgili resmi bir açıklama bulunmuyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!