Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kuzey Kore, 2021 Yılında Toplam 7 Siber Saldırıyla 400 Milyon Dolar Değerinde Kripto Para Çaldı

Blockchain analiz firması Chainalysis dün (13 Ocak) yayınladığı bir raporda, Kuzey Kore’nin 2021 yılında en az yedi kripto para platformuna saldırı düzenleyerek 400 milyon dolar değerinde kripto para çaldığını açıkladı.

Chainalysis’in yayınladığı raporda, 2020 yılında yapılan siber saldırılara göre %40 artarak 7 siber saldırı olduğu ve saldırıların öncelikli olarak yatırım firmalarını ve merkezi borsaları (CEX) hedef aldığı belirtildi.

Kuzey Kore’nin, çaldığı kripto paraları kendi hesabına geçirdikten sonra, örtbas edebilmek ve nakde çevirmek için para aklama süreci başlattığı söylendi.

Chainalysis’in sonuçları’nın, Kuzey Kore lideri Kim Jong Un devlet tarafından desteklenen hacker’larına ne kadar güvendiğinin altını çizdiği  düşünülüyor. ABD ve Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi tarafından, Kuzey Kore’nin yapmış olduğu bu siber saldırıların nükleer silah programlarını finanse etmek, füze testleri ve ülke ekonomisi için yaptığı düşünülüyor.

Parayı aklamak için değişik bir strateji izlediği belirtilen Kuzey Kore’nin çeşitli kripto paralar çaldığı belirtildi.

2021’de çalınan kripto paraların sadece %20’si Bitcoin iken, %22’si ya ERC-20 token’larıydı. Ether ise %58 ile çalınan kripto paraların çoğunluğunu oluşturdu.

İki hafta önce, Newsis Media Agency’nin yayınladığı bir rapora göre Kuzey Kore hacker’lar aracılığı ile kripto işlemlerinden 1.7 milyar dolar çaldığı iddia edilmişti.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!