Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kuzey Kore Hack Yoluyla 1.7 Milyar Dolar Kripto Para Çaldı -Newsis

Newsis Media Agency’nin yayınladığı bir rapora göre Kuzey Kore hacker’lar aracılığı ile kripto işlemlerinden 1.7 milyar dolar çaldı.

Yayınlanan rapora göre Kuzey Kore, komşusu Güney Kore de dahil olmak üzere Amerika, Hindistan gibi ülkelerde gerçekleşen kripto işlemlerden 1.7 milyar dolar para çaldı. Kuzey Kore’nin izlediği dışa kapalı politika sebebiyle global ticaret şirketlerinin ülkeden uzak durması ekonomide kötü sonuçlara yol açtı. Bu sebepten Kuzey Kore bir kısmı madencilik gibi legal yollarla bir kısmı ise hack işlemleri sayesinde elde edilen kripto paralara oldukça değer veriyor.

Söylentilere göre çalınan paranın bir kısmı Birleşmiş Milletler’in yasaklamış olduğu nükleer silah projelerine yatırılırken bir kısmı “hodl” edilmekte.

ABD Siber Güvenlik ve Altyapı Güvenliği Ajansı’nın yayınladığı bir rapora göre yapılan hack işlemleri yalnızca para çalmak gibi bir amaca değil aynı zamanda şu an hükümeti elinde bulunduran Kim Jong’u desteklemek gibi daha büyük bir amaca hizmet ediyor.

Raporda:

“Kuzey Kore hack işlemleriyle dünya çapında finansal şirketlerden ve kripto borsalarından yüz milyonlarca dolar çaldı. Çalınan bu paralar muhtemelen nükleer silah projeleri gibi hükümetin önceliklerini fonlamakta kullanılıyor.”

gibi açıklamalar bulunuyor.

Raporda aynı zamanda hacker’ların kripto varlık firmaları haricinde, merkezi ve ticari bankalar da dahil olmak üzere her türlü kullanıcıyı hedef aldığı belirtiliyor. Uyguladıkları yöntemler arasında devlet sırlarını çalmak, fidye yazılımları ve kötü amaçlı mining yazılımları bulunuyor.

Merkezi Amerika’nın Washington eyalatinde bulunan, 1961 yılında kurulmuş ve küresel anlamda yıllık raporlar hazırlaması ile ünlü bir kurum olan Atlantic Council‘in siber güvenlik tarafında konuk üye olarak görev alan Jenny Jun, İngiliz gazetesi The Sun‘a verdiği demeçte:

“Kuzey Kore’nin yasa dışı aktivitelerine karşı savaşmak köstebeğe vur oyunu gibidir; eğer başarılı olursanız bu iktidarın illegal aktiviteleri durdurup legal aktivitelere yönelmesi yerine rejim değişimine yol açacaktır.”

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!