Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Rusya’nın En Büyük Bankası Blockchain Odaklı ETF Başlattığını Duyurdu

Hükümet destekli şirket ve Rusya’nın en büyük bankası olan Sber, Coinbase ve Galaxy Digital gibi büyük kripto şirketlerinin performansını izleyecek blockchain odaklı borsa yatırım fonu (ETF) başlattığını duyurdu.

Sber Asset Management, 29 Aralık Perşembe günü resmi sitesinde duyurduğu paylaşımda yeni ETF’in madencilik ve kripto ihracatı için donanım ve yazılım sağlayan şirketler dahil olmak üzeri blockchain ve kripto endüstrisi şirketlerini kapsayacağını belirtti.

Sber — Blockchain Economy” ismindeki fon, SBBE kodu altında işlem görecek. ETF, Sber’in yan kuruluşu SberCID tarafından geliştirilen isimsiz bir endeksi takip edecek. SBBE portföyü, ABD’nin en büyük borsası Coinbase ve Mike Novogratz’ın yatırım şirketi Galaxy Digital dahil olmak üzeri dünyanın en büyük kripto şirketlerini içerecek.

SBBE kodu altında işlem görecek olan fonun ana para birimi dolar olacak. Sber, Rus rublesi ile hisse satın almak isteyen yatırımcılara SberInvestor uygulaması veya “herhangi bir başka Rus borsa” aracılığı ile bu imkanı sunacak. Hisse fiyatları 10 ruble (0,013 dolardan) başlayacak.

Duyuruya göre, Sber’in ETF’i “yatırımcıların dijital para birimlerini doğrudan geliştirme, satın alma, tutma ve satma ile ilgili yaşadıkları zorlukları ortadan kaldırarak para kazanmalarını sağlayacak Rusya’daki ilk ETF” olma özelliğini barındıracak.

Sber Asset Management CEO’su Evgeny Zaitsev başlatılan blockchain odaklı ETF hakkında;

Kripto varlıklarına doğrudan yapılan yatırımlar büyük riskler içerdiği için kendi başınıza mücadele etmeniz zordur. Bu nedenle kriptoya değil blockchain teknolojilerine odaklanan şirketlere yatırım yapmayı teklif ediyoruz.

dedi. CEO ayrıca, yeni ETF’in “herkes” tarafından kullanılabileceğini ekledi.

Koin Bülteni tarafından, kısa bir süre önce Sber Asset Management yöneticisi Vasily Illarionov‘un blockchain ETF planı açıklaması bildirilmişti. Illarionov, fonun Rusya Merkez Bankası kısıtlamalarına girmeyeceğini ve bireysel kullanıcılara bu hizmeti sunabileceklerini söylemişti.

Daha önce bildirdiğimiz üzeri, Rusya Merkez Bankası, yatırım fonlarının bitcoin ve diğer kripto para birimlerini satın almasını ayrıca yatırımcılar için bu hizmeti sunmasını yasaklamıştı.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!