Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Rusya Merkez Bankası, Yatırım Fonlarının Bitcoin’e Yatırım Yapmasını Yasaklayacak

Rusya Merkez Bankası, yatırım fonlarının bitcoin (BTC) ve türevi kripto para birimlerine yatırım yapmasını yasaklayacağını duyurdu.

Rusya Merkez Bankası,13 Aralık Pazartesi günü yatırım fonlarının tarafından yatırım fırsatlarının düzenlenmesi hakkında yaptığı resmi açıklamada, yatırım fonlarının yatırım için kullanabileceği varlıkların arttırıldığı belirtti.

Banka ayrıca açıklamada fon yöneticilerinin, kripto para birimlerine ve “değeri dijital varlıklara endeksli olan finansal araçlara” yatırım yapmasını yasakladığını açıkladı. Artık yatırım fonlarının, hiç bir yatırımcı için kripto para yatırımı yapmasına izin verilmeyecek.

Aracı kurum AMarkets’in analitik departmanı başkanı Artem Deev, Rusya’nın tek sektörde borsa yatırım fonu (ETF) bulunduğunu söyledi.

Rusya yerel bankası Sber’in varlık yönetimi başkanı Vasily Illarionov, bankasının blockchain odaklı bir yatırım fonu başlatmak istediğini duyurdu. Fon, “blockchain ekonomisi” olarak adlandırılacak ve blockchain benimsenmesi ile alakalı hisse senetlerine yatırım yapacak. Illarionov, başlatılması planlanan yatırım fonunun, Rusya Merkez Bankası kısıtlamalarına girmediğini ve bireysel yatırımcılara bu hizmeti sunabileceklerini söyledi.

Rusya Merkez Bankası, kripto para birimlerinin yatırım fonlarına dahil olmaması için 2021 temmuz ayında açıklamalarda bulunmuştu. Merkez Bankası ayrıca, bazı büyük bankaların kripto para yatırım hizmetleri sunmasını yasaklamıştı. Regülatör, bu kararı “yatırımcı menfaatlerine uymadığı ve riskler taşıdığı” için verdiğini açıklamıştı.

 

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!