Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Meta, Yeni Bir VR Gözlük Üzerinde Çalışıyor

Meta şirketi, “Connect 2021” konferansında tanıttığı Project Cambria isimli yeni bir VR gözlük üzerinde çalışıyor.

Gelecek yıl piyasaya sürülmesi planlanan Project Cambria, şirketin 299 dolarlık Quest 2 kulaklığından daha “üst düzey” bir ürün olacağı söyleniyor. Cihazdaki sensörler, sanal avatarınızın göz teması kurmasını ve yüz ifadelerinizi yansıtmasını sağlayacak. Böylece gözlüğün diğer VR gözlüklerin yapamayacağı yeteneklere sahip olacağı söylendi.

Meta şirketi, bunun sanal olarak etkileşimde bulunduğunuz insanların nasıl hissettiğini daha iyi anlamanızı sağlayacak bir şey olduğunu ve kullanan kişilerin, fiziksel dünyadaki nesnelerin derinlik ve perspektif algılarına sahip olacağını iddia ediyor.

Konferanstaki açılış konuşmasında, Meta CTO’su Andrew Bosworth; Oculus markasının artık üretilmeyeceğini ancak markanın bazı yazılım departmanları tarafından geliştirilmeye devam edeceğini söyledi. 

Ayırca Andrew Bosworth:

Hepimizin Oculus markasına güçlü bir bağlılığı var dolayısıyla bu kararı vermek çok zordu. Oculus artık kullanımdan kaldırıldı. Fakat Oculus vizyonunun, Meta Quest’te de devam edeceğini net olarak göreceksiniz.

dedi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!