Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Time Magazine Tarafından Yılın Kişisi Seçilen Elon Musk, Dogecoin’i Övdü

Time Magazine tarafından “yılın kişisi” seçilen Elon Musk, Dogecoin’in işlemler için Bitcoin’den daha uygun olduğunu söyledi ve aralarındaki farklardan bahsetti.

Daha önce Time Magazine tarafından 1999 yılında Amazon’un kurucusu Jeff Bezos’un ve 2010 yılında Facebook’un kurucusu Marc Zuckerberg’in de seçildiği “yılın kişisi” unvanına bu yıl Elon Musk layık görüldü.

Elon Musk, Time Magazine verdiği son röportajda Dogecoin ve Bitcoin arasındaki farkları anlattı:

Bitcoin düşük işlem hacmine sahiptir ve işlem maliyetleri yüksektir. Temelde bir değer saklama aracı olarak uygundur. Ancak Bitcoin, işlemler için uygun bir para birimi değildir.

Dogecoin’in “biraz” enflasyonist olduğunu, ancak zamanla enflasyonunun düştüğünü söyleyen Musk:

İnsanları, bir değer saklama aracı olarak kullanmaktan çok harcamaya teşvik eder.

dedi.

Musk, bu yıl paylaştığı tek bir tweet ile meme coin akımını başlatmıştı. Ayrıca şaka amaçlı Bitcoin parodisi olarak ortaya çıkan Dogecoin’in, en değerli kripto para birimlerinden biri olmasını sağladı.

Elon Musk’ın sahibi olduğu Tesla şirketi, 1.5 milyar dolarlık bitcoin alımı gerçekleştirdi ve bitcoin’i Tesla alımlarında ödeme aracı olarak kabul ettiğini açıkladı. Daha sonra bitcoini kullanmaktan vazgeçtiğini açıklayarak kripto piyasasını manipüle etti.


Topluluk Tarafından Doğrulandı simgesi
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!