Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Rusya’da Olumlu Gelişmeler: Bankaların Kripto Para Satmasına İzin Verilmesi Konuşuluyor

Rusya Maliye Bakanı, Başbakan’a yazdığı bir mektupta, kripto paralara altın ve diğer yatırım araçlarıyla aynı muamele yapılması gerektiğini söyledi.

Yerel Rusya gazetesi Kommersant’ın haberine göre, Rusya Maliye Bakanı Siluanov’un 3 Şubat tarihinde Başbakan Mihail Mişustin’e gönderdiği bir mektupla, bakanlığın kriptoyu yasaklamak yerine düzenleme konusundaki tutumunu tekrar etti ve bankalar aracılığıyla kripto para ticaretinin yasallaştırılmasını önerdi.

Bakan, kripto para yasağını savunan merkez bankasının aksine bankaların, kripto paraların ticaret işlemlerini sağlama yetkisine sahip olması ve diğer borsa türevleri için de lisanslama kuralları getirmesi gerektiğini savunuyor. Ancak hem Maliye Bakanlığı hem de Rusya Merkez Bankası, kripto paraların Rusya’da yasal olarak ödeme aracı olamayacağı konusunda hemfikir olduğu belirtildi.

Siluanov, Rusya Merkez bankası ve kara parayı aklamayı önleme (AML) kurumu Rosfinmonitoring’in kripto paralarla alakalı işlemler hakkındaki bilgilere erişmesi için blockchain teknolojisinin kullanılması gerektiğini söyledi.

Maliye Bakanı, Rusya’da yaşayan insanların yaklaşık 26 milyar dolar değerinde kripto paraya sahip olduklarını düşündüğünü söyledi. Kommersant gazetesi ise önerilen yeni düzenlemelerin yürürlüğe girmesinden sonra bu kripto varlıkların yasallaştırılması gerektiğini yazdı.

Habere göre, madencilik ve yerel olmayan kripto para borsalarının da lisanslanması gerektiğini ve bunun ülkeye 2.3 milyar dolar vergi getireceğini söyleniyor.

Kommersant yaptığı haberde kripto para satımı yapabilmek için, bankalardaki yatırım araçları alımları için zorunlu olan müşterilerinizi tanıyın (KYC)  ve AML kontrolleri sağlanması gerektiğini söyledi.

Rus hükümeti, bu yılın sonuna kadar kripto para düzenlenmesi için yol haritası üzerinde anlaşmıştı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, hükümetten ve Rusya Merkez Bankası’ndan kripto paraların regüle edilmesi konusunda ortak bir noktada buluşmasını istedi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!