Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

GameStop, NFT Pazar Yeri İçin Immutable X ile Ortaklık Kurdu ve 100 Milyon Dolarlık Oyun Fonu Başlattı

Video oyun şirketi GameStop, NFT pazar yeri projesi için Immutable X ile ortaklık kurduğunu duyurdu.

GameStop, 3 Şubat tarihinde yaptığı açıklamada Immutable X ile NFT pazar yeri için ortaklık kurduğunu duyurdu. GameStop açıklamada ayrıca Immutale X’in karbon salınımı yapmadan, sıfır “gas fee” ile NFT’lerin oluşturulmasına ve ticaretine imkan sağlamak için Ethereum katman-2 çözümü kullandığına değindi.

GameStop, “kolaylıkla alınıp satılabilen, düşük maliyetli” milyarlarca oyun içi varlığı ayrıca özellikle bahsettiği dijital gayrimenkul ve oyun içi görünümleri pazar yerine dahil etmeyi planlıyor.

GameStop ayrıca NFT sektörüne girişi ile sebep olduğu karbon ayak izini telafi etmek için Trace ve Cool Effect ile ortaklık kurdu.

Pazar yeri ortaklığı ile birlikte Web3 oyun geliştirilmesini desteklemeye yönelik 100 milyon dolarlık bir fon duyuran GameStop ve Immutable, fon ile oyun geliştiricilerini ve stüdyolarını piyasaya çekmeyi ve son bir kaç ay içerisinde piyasaya sürülen 100 milyon dolar üzerindeki oyun fonlarından biri olmayı hedefliyor.

Immutable’ın kurucu ortağı Robbie Ferguson konu ile ilgili verdiği bir röportajda;

GameStop’ın misyonu oyuncular için tam anlamıyla bir güç sağlamak ve bizim burada yapmaya çalıştığımız da tam olarak budur. 100 milyon dolar yapacağımızın en azı.

dedi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!