Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Rusya Ticaret ve Sanayi Odası, Kripto Para Madenciliği “Belirsizliğinin” Çözülmesini Öneriyor

Rusya Ticaret ve Sanayi Odası, Maliye Bakanlığı’na kripto para madenciliği konusundaki “belirsizliğin” çözülmesine yönelik öneriler içeren bir belge gönderdi.

Dünyada bulunan dört büyük haber ajansından biri olan Rusya’nın en büyük haber ajansı TASS‘ın 3 Şubat tarihli haberine göre Rusya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sergey Katyrin, Maliye Bakanı Anton Siluanov‘a kripto para madenciliği konusunu “belirsiz” olmaktan çıkarmak için öneriler içeren bir belge gönderdi.

Belgede, mevcut mevzuatta önemli revizyonların yapılmasının ve özellikle kripto para madenciliğinin bir tür ticari faaliyet olarak yasal statüsünü belirleyecek, gri bölge dışında bırakılmasını mümkün kılacak, ilgili vergi ve diğer zorunlu ödemeleri sağlayacak bir dizi yeni düzenlemenin gerekli olduğuna yer verildi. Ayrıca bunun kaçak elektrik kullanımı konularındaki gerginliği azaltabileceği belirtildi.

Başkan Katyrin, “madenciler tarafından üretilen kripto para biriminin dolaşımının ve yasal statüsünün” ayrıca “bir ödeme aracı olarak kripto para biriminin yasal statüsünün” daha fazla netleştirilmesini önerdi.

Belgede, Rus rublesinin ulusal para birimi olarak statüsünden şüphe edilmemesi gerektiğini vurgulayan Katyrin, bununla birlikte kripto para birimlerinin dijital bir değer ifadesi olduğu ve bir ödeme aracı olmadığı, ürün ve hizmetler için kullanımının bir takas işlemi olarak kabul edildiği ülkelerin deneyimlerinin incelenmesinin kullanışlı olacağını belirtti.

Maliye Bakanlığı, Rusya Merkez Bankası‘nın ülkede kripto para ticaretinin ve madenciliğinin yasaklanmasına yönelik rapora karşı çıkmış ve Rusya Başbakan Yardımcısı Dmitri Çernişenko‘nun onayladığı, kripto para kullanımının herhangi bir yasak getirilmeden düzenlenmesinin öngörüldüğü yol haritasının hazırlanmasında ülkedeki diğer kurumlar ile birlikte rol oynamıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!