Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD Hazine Bakanlığı Yetkilisi Stablecoin Regülasyonlarının Aciliyetine Değindi

ABD Hazine Bakanlığı yetkilisi Nellie Liang, Kongre’de yapacağı konuşma sırasında stablecoin ihraççılarının yasal olarak denetlenmesinin önemini vurgulamaya hazırlanıyor.

Bakanlığa bağlı finans dairesinin yöneticilerinden Liang, Finansal Hizmetler Komitesinde yapacağı konuşmada kripto para işlemlerine aracılık eden kurumlarla özel bir stablecoin ihraç eden kurumların daha sıkı denetlenmesi için çağrıda bulunmayı planlıyor.

Kendisinin pazartesi günü yayımlanan taslak konuşmasına göre Liang, geleneksel bankalar ve yatırım şirketleri dahil olmak üzere bu gibi işlemlere aracılık eden kurumların yasal olarak denetlenebilmesi için daha çok çalışılması gerektiğini düşünüyor.

Liang’ın planlanan konuşmasında, “Hem geleneksel hem dijital aracılara uygulanmak suretiyle; işletmeler, tüketiciler, yatırımcılar ve genel olarak finans sistemi adına risk teşkil eden unsurları önleyecek cinsten bir yasal çerçeve hazırlamak kritik önem taşıyor.” ifadesi yer aldı.

Liang ayrıca kripto para piyasasındaki kaldıraçlı işlemlere dikkat çekerek bunun doğurabileceği büyük ölçekli risklere değinmeyi planlıyor. Liang, taslak konuşmasında, “2007-2008 krizinde gördüğümüz üzere; kaldıraçlı işlemler finansal istikrarsızlığı pekiştirme ve hızlandırma konusunda kilit rol oynayabiliyor.” diyor.

Genel finans sistemi açısından stablecoinlerin de risk teşkil ettiğine inanan Liang, bunlara yönelik bir yasal çerçevenin acilen hazırlanması gerektiğini belirtip, mevcut stablecoin regülasyonlarının yeterli kadar kapsamlı ve tutarlı olmadığını vurguladı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!