Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance, Ukraynalı Çocuklar İçin UNICEF’e 2.5 Milyon Dolarlık Kripto Bağışı Yaptı

Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance’in kar amacı gütmeyen yardım kolu Binance Charity, Ukraynalı çocuklar için UNICEF’e 2.5 milyon dolarlık kripto para bağışı yaptığını duyurdu. 

UNICEF, 6 Mart tarihinde yaptığı açıklamada Binance‘in Ukraynalı çocuklar için 2.5 milyon dolarlık bağışta bulunduğunu duyurdu ve desteğin artan silahlı çatışmaların nüfusu derinden etkilediği doğru bir zamanda geldiği belirterek Binance’e teşekkür etti.

Açıklamada, Rus birliklerinin ilerleyişinin ve çeşitli altyapı noktalarına yönelik saldırılarının, Ukrayna’nın kuzey kesiminde yaşayanların hayatlarını etkilediğine değinildi. Ayrıca Ukrayna cumhurbaşkanının, sivilleri milislere katılmaya çağırmasının ve bölgesel nakit akışına getirdiği kısıtlamaların da çatışma bölgelerinde yaşayanların durumunu iyileştirmeye yardımcı olmadığı belirtildi.

UNICEF’in Cenevre’deki Özel Fon Toplama ve Ortaklıklar Bölümü Direktörü Carla Hadid Mardini konu ile ilgili yaptığı açıklamada;

Yaşamları ve gelecekleri tehlikede olan Ukrayna’daki çocuklara ve ailelerine ulaşmamıza yardımcı olmak için küresel iş dünyasının cömertliğine ve desteğine güveniyoruz. Bu kritik zamanda bize yardımcı olan Binance Charity’ye destekleri için teşekkür ediyoruz.

ifadelerine yer verdi.

UNICEF ile ortaklaşa hayır kurumlarına mali yardım sağlamaya devam edeceklerini belirten Binance CEO’su Chanpeng Zhao;

Bu çatışmanın tırmanma hızı tüm dünyayı şok etti. Ukraynalı çocuklar bir hafta önce gülüyor, oynuyor ve okula gidiyorlardı. Şimdi ise çocukların öldüğünü ve binlerce kişinin kaçmak veya sığınmak zorunda kaldığını duyuyoruz. Bu yürek parçalayıcı. Binance topluluğunun desteğiyle bu çocukların ve ailelerinin karşı karşıya olduğu acıların bir kısmının hafifletilmesine yardımcı olmak için acil yardım sağlayan UNICEF ile devam eden iş birliğimiz için minnettarız.

açıklamalarında bulundu.

Açıklamada UNICEF’in çabalarının çocuklara su, eğitim ve koruma sağlamak; topluluklara sağlık ve hijyen yardımını teşvik etmek; topluluk destek programlarını desteklemek için Ukrayna’nın bölgesel hükümetleriyle birlikte çalışmak; ve çocuk koruma hizmetleri sunan mobil ekipleri desteklemek olduğuna yer verildi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!